24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Turzovské jazero

Autor: lubkasungirl, Foto: terraincognita.sk
Adresa:Gelnica Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Turzovské jazero a kúpele sa nachádzajú len 3 kilometre od mesta Gelnica, v západnej časti mesta k nim vedie Turzovská a ďalej Krížna cesta. Prostredie návštevníka okamžite upúta krásou podhorského jazera, hustými ihličnatými lesmi a horskými lúčkami

Odporúčame si zobrať aj jedlo na piknik, prípadne si poopekať môžete priamo pri vode alebo vľavo na kopci od jazera sa nachádza staršie detské ihrisko aj s ohniskami, kde sa môžu aj deti nerušene vyblázniť. V jazera sa dá kúpať na vlastné riziko - my sme si to vyskúšali a decká sú v pohode. Prípadne sa aspoň vyčľapkať a pohrať s kamienkami. :)

Trasa 

Ak idete smerom od Jakloviec cez Gelnicu, držíte sa hlavnej cesty, prechádzate okolo Tesca a na konci mesta Gelnica uvidíte križovatku smerom do centra mesta. Odbočíte vpravo a idete rovno a prechádzate cez dedinu Thurzov. Za dedine pokračujete ešte zo 2-3 km smerom do kopca, prechádzate okolo štôlne Jozef /vľavo pod cestou - je sprístupnená na požiadanie/. Prichádzate až na parkovisko pred bývalou školou v prírode. Keďže je to súkromný areál, prechádzate vpravo okolo plota úzkou cestičkou a smerujete do lesa. Uvidíte prvý schátraný kúpeľný dom a následnej aj jazierko plné pstruhov.

 

 

Napíšte komentár