19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Špeciálny program na zámku Schloss Hof

29.06.2017 Autor: Simona, Foto: schlosshof.at
Termín: 15.09.2017 a ďalšie Mesto:Schloss Hof Zdroj:stránka organizátora

Capture

Len pár minút od slovenskej hranice sa rozprestiera najväčšie vidiecke sídlo Rakúska, ktorého rozsiahly areál a zaujímavá expozícia v zámockých komnatách garantuje výlet s množstvom zážitkov.

Každoročne navštívi zámok Schloss Hof mnoho turistov zo Slovenska. Z toho dôvodu sa v celom zámockom komplexe myslí aj na slovenského návštevníka. Okrem informačných tabúľ nájdete v slovenčine aj texty pri vystavených exponátoch a k dispozícii je tiež audio sprievodca v slovenskom jazyku. V tomto roku zámok Schloss Hof posilnil programovú ponuku počas vybraných slovenských štátnych sviatkov.

V dňoch 5.júla, 1. a 15. septembra sa môžete tešiť na pestrý program pre všetky vekové kategórie. Výstava o Márii Terézii, ktorá mapuje viac i menej úspešné politické rozhodnutia a odkrýva zaujímavosti zo súkromného života panovníčky sa teší stále väčšej návštevnosti. Ak sa chcete započúvať do rozprávania skúsených lektorov nevynechajte prehliadky v slovenskom jazyku, ktoré sa konajú o 11:30, 13:30 a 16:00. Milovníkov flóry iste zaujme špeciálna záhradná prehliadka o 13:00 , na ktorej sa môžu dozvedieť zaujímavé informácie o veľkolepých barokových záhradách. Pre detských návštevníkov sú pripravené detské prehliadky so začiatkom o 15:00, kde vkĺznu do šiat princov a princezien a hravou formou sa dozvedia viac o živote na zámku. Na všetkých tvorivých návštevníkov čakajú v čase 14:00-17:00 veselé dielničky v Detskom a rodinnom svete v budove Bäckenhofu. Medzi obľúbené detské aktivity patrí aj jazdenie na poníkoch.

Tieto priateľské zvieratká sa na deti tešia medzi 14:00 a 16:00. V popoludňajších hodinách si môžete vychutnať najkrajší výhľad na zámocký areál priamo zo zámockého koča. Ak vás zaujíma svet zvierat a ste zvedaví, ako prebieha kŕmenie štvornohých obyvateľov statku, o 13:15 začne v zámockom zverníku kŕmenie pod vedením zvieracích ošetrovateľov. Že život na zámku nebol len o oslavách a luxusných pôžitkoch šľachty, ale aj o tvrdej práci poddaných sa presvedčíte v historických dielňach, kde zruční majstri predvedú stále živé remeslá. Tento bohatý program iste prispeje k tomu, aby ste prežili nádherný deň v zovretí histórie a prekrásnej prírody a spoznali svet stále živého baroka.

Termíny:   5.7./ 1.9 a 15.9.2017, vždy od 10:00 do 18:00 hod.
Miesto:    Schloss Hof 1, 2294 Schloßhof
Vstupné:  dospelí  13,- € | deti (6-18 rokov ) 8,- €, rodinná vstupenka so vstupom do zámku: 34,-€
                    prehliadka s lektorom : 3,-€/osoba    

 

Napíšte komentár