18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

LEGO® festival v OC Central

06.06.2017 Autor: Laura , Foto: central.sk
Termín: 25.06.2017 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

1lego

Výstavy fantastických LEGO® modelov už na Slovensku dobre poznáme. Počas niekoľkých víkendov v Bratislave však prvýkrát ožijú princezné z rozprávok na unikátnej módnej prehliadke, deti si vyskúšajú lov na LEGO krokodílov či hľadanie zlatej kocky v mori ostatných farebných kociek.

Od roku 1958, keď dnešné LEGO kocky prvýkrát uzreli svetlo sveta, je ťažké si predstaviť hru, ktorá by v deťoch, ale i dospelých podnecovala viac kreativity a technického myslenia. Skladanie domčekov, ciest, zvieratiek či postavičiek z legendárnej stavebnice sa odvtedy stalo súčasťou dospievania niekoľkých generácií a dánska spoločnosť nás stále dokáže prekvapiť novými výtvormi. Od 6. do 26. júna Bratislava zažije LEGO Festival, ktorý zmení nákupné centrum CENTRAL na obrovskú herňu plnú farieb a zábavy.

Okrem výstavy plnej jedinečných modelov, ktoré budú mať na Slovensku svoju premiéru, si návštevníci budú môcť užiť tri víkendy plné zábavných aktivít pre dievčatá i chlapcov. V Bratislave prvýkrát uvidíme LEGO busty filmových hviezd ako Jackie Chan, Sandra Bullock, George Clooney, Will Smith či John Cleese z britskej komediálnej skupiny Monty Python. Na bratislavskú výstavu poputujú zo súkromnej zbierky certifikovaného LEGO profesionála Dirka Denoyella z Belgicka. Medzi 3D sochami, ktoré skladajú profesionáli v českom Kladne, sa objaví napríklad obľúbená postava LEGO Ninjago Kai vážiaca až 187 kg či 2,8 m dlhý tuleň. Okrem toho sa deti budú môcť tešiť zo sôch zbrojnošov, rôznych zvieratiek či populárnych postavičiek zo série LEGO Friends pre dievčatá. Na výrobu každej z 3D sôch sa použili tisícky farebných kociek, pri Ninjago Kai ich bolo dokonca vyše 53 000!

Víkendové aktivity LEGO Festivalu nadchnú všetkých detských návštevníkov. Druhý júnový víkend (10.-11. 6. 2017) bude patriť jedinečnej módnej prehliadke LEGO Disney Princess, pri ktorej si dievčatá budú môcť obliecť prekrásne šaty a prejsť sa po hrade ako ozajstné princezné. Počas tohto víkendu si návštevníci budú môcť užiť i preteky LEGO Technic Tracked Racer, ktoré sa tiež na Slovensku objavia po prvý raz. Od 17. do 18. júna sa v obchodnom centre uskutoční prezentácia First LEGO League. Fanúšikovia kreatívnych hier a moderných technológií uvidia prepojenie LEGO robotiky s hrou s programovateľnými modelmi. V rámci celoslovenskej súťaže First LEGO League sa deti vo veku 9-16 rokov učia stavať a programovať LEGO robotov a pracovať s tímom mladých „výskumníkov“.

Jednou z najzábavnejších aktivít leta v CENTRAL-e bude určite aj originálny Lov na LEGO krokodíly, ktorý si deti budú môcť vyskúšať 24.-25. júna. Chytanie krokodílov z LEGO kociek sa v Bratislave objaví prvýkrát práve na LEGO Festivale. Kreativitu detí podnieti i zaujímavá Red Brick Zone, v ktorej si budú môcť vyskúšať stavanie jedinečných modelov z kociek rovnakej farby. Odkazy pre priateľov či ďalších návštevníkov deti budú môcť napísať na Hello Wall a svoje dobrodružné šťastie vyskúšať v súťaži hľadania zlatej kocky medzi tisíckami iných.

 Clip 36

 

 

 

 

Napíšte komentár