28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Detská nedeľa v Múzeu slovenske dediny

23.05.2017 Autor: MS, Foto: snm.sk/
Termín: 28.05.2017 Mesto:Martin Zdroj:stránka organizátora

mini detska nedela plagat 2017

Deň plný hier a zábavy – taká bude nedeľa 28. mája 2017 v Múzeu slovenskej dediny. Podujatie Detská nedeľa bude opäť patriť deťom a pre návštevníkov do 15 rokov je vstup zadarmo. Nielen najmenší sa budú môcť tešiť na bábkové predstavenia či detské hry a tance z čias minulých.

Dva príbehy rozpovedia herci z Divadla pod balkónom z Banskej Bystrice. Havo Slavo je príbeh s pesničkami o psíkovi Slavkovi, ktorého trápi, že mu každý hovorí, aký je malý. Slavko sa preto rozhodne vydať do sveta. Na ceste zažije „veľké“ dobrodružstvá, aby napokon pochopil, že aj malí dokážu vykonať veľké veci. Pre najmenších je pripravené vareškové divadielko O Jankovi Polienkovi. Predstavenia banskobystrických hercov sa začnú o 11.00 a 13.30 hod.

Detské „Roztancované leto“ predstavia s piesňami a hrami detské folklórne súbory Biela voda z Púchova (spolu s ľudovou hudbou Lachovček) a martinský Kalužiar.

Malí návštevníci si budú môcť vychutnať putovanie rozprávkou, ktoré pre nich pripravili študenti a študentky Pedagogickej a sociálnej akadémie v Turčianskych Tepliciach. S hlavičkou ako makovičkou – v tradičných účesoch od študentiek a študentov Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine – môže odísť nejedna parádnica.

Ako sa sedelo v starých školských laviciach, či písalo na tabuľky? Pre Vaše ratolesti budú pripravené ukážky dobového vyučovania v škole z Petrovíc.

Svoje šťastie budú môcť najmladší návštevníci vyskúšať v obľúbenej detskej tombole (ťah o 11.30 a 14.00 hod.).

Pre šikovné ručičky budú nachystané tvorivé dielne, v ktorých si môžu vlastnoručne zhotoviť handrovú bábiku či tradičnú „frndžalku“ z gombíkov. Dlhú chvíľu si návštevníci budú môcť skrátiť rodinnými kratochvíľami – pripravené budú aj chodúle či dobová kolkáreň.

V drevenom kostolíku z Rudna sa o 13.30 h. budú konať evanjelické a. v. služby Božie.

Podujatie Detská nedeľa finančne podporila Nadácia Poštovej banky. Programovú nedeľu ďalej podporili kníhkupectvo Modrý Motýľ a Obchodný dom Demro. 

Napíšte komentár