23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Budatínsky hrad pre deti

17.05.2017 Autor: MS, Foto: pmza.sk
Termín: 28.05.2017 Mesto:Žilina Zdroj:stránka organizátora

den deti www

Prehliadku Budatínskeho hradu prispôsobenú detskému návštevníkovi a množstvo aktivít v areáli hradu a parku pripravilo Považské múzeum v Žiline na poslednú májovú nedeľu (28. 5.).

Počas celého dňa môžu v hrade deti absolvovať cestu rytiera, na konci ktorej budú pasované do stavu rytierskeho. Prehliadka hradu bude sprevádzaná hrou na harfu. V parku bude pre ne pripravená ukážka lukostreľby s možnosťou vyskúšať si nielen strieľanie šípov, ale aj šermiarske umenie. Víla Dobromila si pripravila pre deti hry a rozprávky.

V hlavnom programe sa na pódiu od 13. hodiny predstavia Mažoretky z Varína, pohybové divadlo DFS Kolárik, Detská tanečná skupina Skipy zo Žiliny a s hrou Pinocchio vystúpi Divadlo zo šuflíka. Na južnej terase hradu bude od 14. hodiny svoju šou predvádzať Historický Šaško Fjodor.

Počas podujatia môžete v areáli navštíviť remeselnícke trhy spojené s tvorivými dielňami. Šikovní remeselníci predvedú napríklad maľovanie na hodváb, drotárske i hrnčiarske umenie, servítkovú metódu, zdobenie medovníkov, výrobu šperkov. Nebude chýbať ani chutné občerstvenie, cukrová vata, detský drevený kolotoč či maľovanie na tvár.

Vstupné na podujatie i do hradu pre deti do 15 rokov je zdarma, nad 15 rokov do areálu hradu 1 €, do hradu k 1 € doplatok do bežného vstupného.

Zmena programu vyhradená.

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Simona V 08.12.2017, 08:23

    na prehliadke sme boli aj s 3 rocnou dcerkou, hodinovy vyklad a vsetko zvladla bez problemov, vsetko si pozerala, bola zvedava a pacilo sa jej, pre rodiny s detmi urcite odporucam aj skolaci boli vemi nadseni, velmi pekne a zazitkove :)

  • Dušan 31.05.2017, 14:16

    odpoved pre Martina: no asi to bude tazke, lebo zijeme na Slovensku. Organizator si za prenajom vypyta nehorazne peniaze, tak "stankari" sa mu na to vykaslu a aj ked uz sa rozhodnu ist do toho, tak nastupi legislativa, hygiena a proste kazdy kto ma v zadnici dieru, len aby dodzubal zivnostnika :( Takze asi ostal jediny vitaz, zrejme znami "nas clovek", ktory nemal konkurenciu....

  • Martin 28.05.2017, 16:17

    Je úplná tragédia ked na deň detí niekto zorganizuje akciu kde zabezpečí len jeden stankok ktory poskytuje služby ohľadom stravovania a jedenia. Stáť 30 az 45 minút any sa človek dockal jedla a pitia pre deti je proste tragédia. Je to ozaj také ťažké aby sa to zmenilo? 1.5sa stalo to isté? Tisíce ludi a jeden stanok!!!!!

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár