19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Putovanie tučniakov: Volanie oceánu

02.05.2017 Autor: Maria Bodnarova, Foto: Continental Film
Termín: 31.05.2017 a ďalšie Mesto:Celá SR Zdroj:stránka organizátora

Putovanie tucniakov2 page 0

Dvanásť rokov po vzniku legendárneho, Oscarom oceneného dokumentárneho filmu Putovanie tučniakov prichádza do kín jeho voľné pokračovanie s podtitulom Volanie oceánu.


Francúzsky režisér Luc Jacquet sa ani vo svojom novom filme nevzdáva fascinácie ľadovou krajinou Antarktídy a vracia sa k svojim najobľúbenejším obyvateľom tohto kontinentu – tučniakom obrovským. Príbeh malého tučniaka pokračuje tam, kde naposledy skončil. Teraz je rad na ňom, aby sa vydal na svoju prvú púť k moru. Na ceste ho v českom komentári sprevádza herec Tomáš Hanák (v origináli Lambert Wilson).

Film nakrúcaný v extrémnych podnebných podmienkach s využitím najmodernejších technológií bude mať premiéru v našich kinách 18.5.2017.

Príbeh malého tučniaka, pripravujúceho sa na svoju prvú cestu k moru, nás privádza do ľadového kráľovstva vzdialenej Antarktídy. Tak, ako každý tučniak i tento hrdina počúva tajomné volanie, ktoré ho láka na ďalekú púť do neznáma. V zásadných chvíľach dospievania sú mu oporou matka a múdry otec, ktorý vďaka svojim skúsenostiam a autorite dodáva odvahu i ďalším členom skupiny a pomáha im čeliť ťažkostiam a nástrahám.

Pokračovanie oscarového filmu Putovanie tučniakov (2005), nakrútil francúzsky režisér Luc Jacquet v 4K rozlíšení, s využitím najmodernejšej technológie, vrátane ponoriek a dronov. Dobrodružstvo v najodľahlejšej časti našej planéty sa mu vďaka tomu podarilo zachytiť tak, ako bolo ešte pred niekoľkými rokmi nemysliteľné... Druhý komerčne najúspešnejší dokumentárny film všetkých čias Putovanie tučniakov sa zrodil z projektu, ktorému pôvodne nikto neveril. Až podpora francúzskej divízie Disney Nature umožnila dokončenie tohto filmu, ktorý sa v roku 2005 stal obrovským prekvapením, prekonával celosvetové divácke rekordy a následne bol ocenený i Oscarom za najlepší dokument.

Doteraz neznámy podmorský život tučniakov a unikátne nakrúcanie v extrémnych podmienkach


Nakrúcať tučniaky obrovské v ich prirodzenom prostredí, nebola ani dnes jednoduchá úloha. Rýchly vývoj filmárskej techniky však tímu tvorcov umožnil nakrútiť úplne nové unikátne zábery a zachytiť krásu Antarktídy a ich vtáčích obyvateľov z úplne iného uhla. Vznikli zábery v 4K rozlíšení, ktoré boli zachytené pomocou ponoriek i dronov. Okrem toho, filmársky tím uskutočnil svetovú premiéru, keď v ľadovom Antarktickom oceáne previedol sériu ponorov do hĺbky viac ako 70 metrov. Vďaka profesionálnej práci tímu filmárov a potápačov, môžeme vidieť jednu z úplne neznámych tvárí tučniaka obrovského – jeho podmorský život.

 

Originálny názov: L'empereur
Krajina pôvodu: Francúzsko
Rok výroby: 2017
Žáner: dokumentárny film
Dĺžka: 82 min.
Jazyková verzia: český dabing / české titulky
Odporúčaná prístupnosť: +12 rokov
Zvuk: Dolby Digital 5.1
Scenár a réžia: Luc Jacquet
Hudba: Cecile Coutelier

Napíšte komentár