18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Salaš Podhradie

Autor: Hanka, Foto: farmarik.eu
Adresa:Podhradie, 955 01 Podhradie (okres Topoľčany) Telefón:0915 968 555 E-mail:info@farmarik.eu www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Medzi obcami Závada a Podhradie, v prekrásnej kotline rozprestierajúcej sa pod Topoľčianskym hradom, obklopený len samotnou nepoškvrnenou prírodou sa nachádza salaš, na ktorom už veľa rokov pre vás vyrábajú ten najkvalitnejší ovčí syr a žinčicu.


Odborne vyškolený personál pracujúci na kvalitnom dojacom zariadení je zárukou dodržania veľmi prísnych hygienických noriem pri výrobe produktov z ovčieho mlieka, ktoré sú celú sezónu pod štátnym veterinárnym dohľadom prostredníctvom pravidelne odoberaných a vyhodnocovaných vzoriek. Na salaši Podhradie pracujú dvaja bačovia, ktorí s pomocou salašníckych psov vyvedú každé ráno ovce na pašu na trvalý trávny porast, alebo na tento účel založené trávne porasty, kde sa pasú do poobedných hodín, kedy sa vracajú späť na salaš a pripravujú sa na dojenie v dojárni.

Podujatia pre deti, ktoré prebiehajú na salaši:

  • v mesiaci máj "Otvorenie salašníckej sezóny"
  • v mesiaci jún "Deti na Salaši"
  • v mesiaci august-september "Dožinky na Salaši". 

Farma s chovom voľne žijúcej zveri 

Farma sa rozprestiera  v peknom prostredí staršieho jablčného sadu s priľahlým pasienkom, kde má zver dostatočný úkryt ako aj množstvo rozmanitej prirodzenej potravy. Vidieť tu môžete aj základné stádo diviakov privezené z maďarska z farmového chovu. K týmto diviakom  onedlho  pribudlo ešte pár kusov diviakov z oravskej obory spravovanej slovenskými profesionálnymi lesníkmi. Zatiaľ posledným druhom chovanej zveri je jelenia. 

Naša farma poskytuje nielen celoročne kvalitnú, čerstvú a zdravú divinu v najlepších cenách, ktorej bol v Topoľčianskom regióne nedostatok, ale taktiež poľovnícke vyžitie pre všetkých nadšencov tohto krásneho a užitočného športu, ktorí dokážu oceniť príjemné chvíle strávené na farme, ťažkú prácu a hodnotu prekrásnych trofejí.

Kúpiť si tu môžete výrobky z ovčieho mlieka aj veľkonočné jahniatka.

 

Mapa: N 48° 39′ 25″ E 18° 3′ 38″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Martina Holecova 03.12.2018, 12:44

    Boli sme v lete, akcia pre deti super hry, jazda na koníkovi, lukostrelba, bufety, živá hudba

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár