28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Tatrapolis - Ostrov fantázie

Autor: MS, Foto: tatrapolis.sk
Adresa:Ráztocká 1003, 031 05 Liptovský Mikuláš Telefón:+421911437898 E-mail:tatrapolis@gmail.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

V Tatrapolise môžete vidieť kovové miniatúry známych svetových stavieb, pozrieť si na vlastné oči prácu kováča, alebo si dopriať neobmedzenú zábavu na 34 atrakciách. Ide o originálne spojenie kováčskeho remesla a cestovateľskej vášne, ktoré vyústilo do podoby netradičného detského zábavného parku s plochou 1,61 ha. 

Charakter areálu dotvára aj Železná ulička s Kováčskou dielňou alebo kovový kostolík na Anjelskom vŕšku. Srdcom Tatrapolisu je Zemeguľaté námestie s kovovou točiacou sa sochou Zemegule. Na ňom je osadených 12 kovových miniatúr známych svetových stavieb. Vyrobené sú z kovu a sú verné kópie originálnych stavieb.

Vyrobené sú z kovu a sú verné kópie originálnych stavieb. Krátkou prechádzkou námestia je možné symbolicky precestovať celý svet – obdivovať ladnosť Eiffelovej veže,  prizrieť sa hodinám na veži Big Ben, spočítať „lupene“ budovy opery v Sydney alebo porovnať televíznu vežu na Kamzíku s kanadskou vežou CN Tower.  

Zaujímavé je, že sa nejedná o malé diela, ale veľké kovové sochy. Veď napríklad len Eiffelova veža je 7 m vysoká.  Je to ideálne miesto pre nevšedné selfie!

Veľkým lákadlom pre malých aj veľkých sú detské atrakcie v cene vstupu. Deti si môžu vychutnať do sýtosti jazdu vláčikom Tatrapolis Expres, povoziť sa na retiazkovom kolotoči alebo klasickom autodrome, poblúdiť v Zrkadlovom labyrinte alebo vyskúšať mokrú variantu zábavy na Popletených člnkoch či adrenalínovú jazdu na Vodnej strele.V Tatrapolise samozrejme nechýbajú ani možnosti stravovania alebo kúpy suvenírov. V štýlovom Hostinci u kováča sa dajú vychutnať  gastronomické špeciality a v Darčekove zas zakúpiť niečo milé na pamiatku.

Ak hľadáte originálne miesto pre strávenie voľného dňa s rodinou, našli ste to pravé – TATRAPOLIS.

Otváracie hodiny:
Tatrapolis park je teraz otvorený  od 1. júna do 15. septembra 2019!
pondelok - nedeľa : 10:00-19:00 hod

Cenník tu

 IMG 20190429 WA0009

Mapa: N 49° 6′ 24″ E 19° 34′ 23″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lucia 08.01.2020, 04:07

    Perfektne miesto.

  • pet 07.12.2019, 20:56

    nasim detim sa velmi velmi pacilo...tym mensim treba pomoct lebo tie triky ich este v mladsom veku metu

  • Jana Kolesarova 10.10.2018, 02:18

    Boli sme ubytovaní v tatralandii 3 dni. Túto "atrakciu" sme si pre dcérku nechali na posledný deň kedy sme sa už museli vysťahovať. Keďže sme uz neboli obyvatelmi, museli sme zaplatit 7€ za kazdeho aj ked pre ubytovanych bola polovičná cena!!! Každý mal v paži, že sme tam stavili 2noci a zaplatili cez 300€!!! A táto "atrakcia" sa dostala na 4te miesto asi zázrakom!!!

  • Majči 09.01.2018, 09:45

    Deťom sa tu páčili hlavne atrakcie. Vláčik, maľovanie na tvár, kolotoč....Boli sme krátko po otvorení a ľudí bolo po menej, takže sa nám páčilo. Hlavne deťom,.

  • Maria Novotna 07.01.2018, 21:34

    S rodinou sme si popri letnej dovolenke urobili výlet aj sem a využili sme Combo Ticket na atrakcie do ZOO, Tatrapolisu a Motýlej záhrady. Čo sa týka samotného Tatrapolisu, navštívili sme ho nakoniec a bola to príjemná bodka na záver po celodenných pochôdzkach. Deti sa vybláznili na atrakciách a my rodičia sme si trocha vydýchli. :) Čo sa týka samotných miniatúr, je to pekná a precízna práca, no žiadne veľké divadlo ani pozeranie nečakajte. Všetko je situované v strede areálu, takže za nás bol Tatrapolis zaujímavý hlavne atrakciami. Určite odporúčame navštíviť zrkadlový labyrint a nabaliť si do batoha občerstvenie.

  • Majka 07.01.2018, 19:41

    Využili sme combo lístok v posledný možný deň, keď sa zatvarala motýlia záhrada a stihli sme v pohode všetky 3 parky. Park nebol preplnený a tak si deti do odpadnutia povozili na autodrome, vlaciku i kolotoci. Nabudúce už vezmeme aj ocka a vyskúšame i vodnú strelu :D

  • Kamil 02.09.2017, 14:47

    Vyuzili sme combo listok, zoo kontakt bola skutocne paradna, motylia zahradna bola skutocne neobycajna, park Tatrapolis - miniatury sice moc nezaujali, ale kompenzovali to atrakcie v cene - autodrom, vlacik. Za tragediu sa da povazovat ponuka obcerstvenia. V zoo je skutocne zakladny bufet, pri motyloch je bufet kde sa da dat akurat nanuk a chrumky. V Tatrapolise je ako tak plnohodnotny bufet, ale ponuka je az zalostna. Stolov je dost, ale neviem kto sa o ne stara, asi skor nikto, v case nasej navstevy bol bufet skoro prazdny, ale vsetky stoli neskutocne spinave. Chapem, ze je to len bufet, ale ponuka jedal je skutocne vysmech akehokolvek pohostinstva - plastova miska s brokolicovou polievkou (€2,50), tanier so studenymi hranolkami s kecupom (€4,10), espresso (€2). Aj napriek tomu, ze Vas pri vstupe opaskuju naramkom na ruku, v tatrapolise muste mat dokonca dva (jeden sa vracia pri odchode - nikto nechape jeho vyznam), vstup je jednorazovy, po opusteni parku by bolo treba platit vstupne znova. Asi jedina rozumna moznost je teda prist tam nabaleny jedlom.

  • Darina 19.06.2017, 00:08

    Zúčastnila som sa s deťmi šiesteho ročníka školského výletu v zábavnom centre Tatrapolis. Deťom sa atrakcie veľmi páčili a odchádzali spokojní. Pekné zážitky však pokazila skúsenosť s odvozom autobusom na vlakovú stanicu. Nás bolo 47 a šofér do autobusu zobral ešte ďalšiu skupinu žiakov s učiteľmi v počte asi 25. Boli sme veľmi nahnevaní, pretože sme sa tlačili ako sardinky, neboli dodržané bezpečnostné predpisy zo strany šoféra, ktorý si z dvoch jázd, za ktoré sme si zaplatili urobil len jednu. My sme za deti zodpovední a keď doma rozprávajú takéto zážitky rodičom, vrhá to zlé svetlo na učiteľov a aj na Vás.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár