28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Ružinovský retro majáles

31.03.2017 Autor: Maria Bodnarova, Foto: FB Cultus
Termín: 30.04.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

retro majales web

Druhý ročník jedinečného Ružinovského retro majálesu prinesie v nedeľu 30. apríla do Parku Andreja Hlinku opäť atmosféru obdobia plného tranzistorov, džínsov, laskoniek a romantických hitov.


Program zaháji od 10:00 retro súťaž pre deti plná aktivít ako skákanie vo vreci, tvorivé dielne, či retro spoločenské hry. Organizátori sa spolu s deťmi a ich rodičmi pokúsia vytvoriť prvý slovenský rekord v najväčšom počte ľudí skákajúcich cez švihadlo.


Poobede sa návštevníci môžu tešiť na súťaž o najštýlovejší retro kostým o skvelé ceny, štafetové pitie limonády a retro stánky s občerstvením. Májový sprievod otvoria Ružinovskí hasiči, dychová hudba Spojár, mažoretky Siluet a FS Karpaty, po ktorom bude nasledovať ľudová tradícia stavania mája.

Podvečer majálesu sa Ružinovčania môžu tešiť na koncert talentovaných mladých hudobníkov z kapely Christmas, ako aj na legendárne kapely slovenskej hudobnej scény - Kornel Kadlubiak Band z pôvodnej skupiny Gravis ktorá sa v 80. rokoch katapultovala medzi hviezdy slovenského rocku nielen vďaka známej skladbe "Skúšky z lásky" a kapelu Exil s hitom "Kamarát". Známe československé piesne zaznejú v podaní Starmanie Original. Ružinovský retro majáles vyvrcholí koncertom legendárneho speváka, držiteľa dvoch platinových platní a troch Zlatých Slávikov, Dalibora Jandu.

Napíšte komentár