18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Chodník v korunách stromov v Bavorskom národnom parku

Autor: Simona, Foto: baumwipfelpfad.bayern
Adresa:Böhmstraße 43 94556 Neuschönau Nemecko Telefón:+49/8558/9740-74 E-mail:info@baumwipfelpfad.bayern www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Objavte a zažite Chodník v korunách stromov!

Prechádzajte sa vo výške 8 až 25 metrov nad zemou a lesom nedotknutou prírodou a kochajte sa jedinečnou perspektívou. Celková dĺžka 1300 metrov radí Chodník v korunách stromu v Bavorskom národnom parku medzi najdlhšie chodníky v korunách stromov na svete.

Pre návštevníkov s dobrodružnou povahou sú tu prichystané zážitkové zastávky, kde je možné si vyskúšať lanové prvky, pohupujúce sa chodníky, či visuté hrazdy a kladiny. Zažite nekonečnú lesnú divočinu v Národnom parku Bavorský les z úplne novej perspektívy.

Baumwipfelpfad Luftaufnahme

Vyhliadková vež

Najvyšším bodom chodníka je do slova a do písmena stromová vež vysoká 44 metrov. Jedinečná a neopakovateľná je táto vež nielen vďaka svojej vzdušnej architektonickej podobe, ale tiež vďaka spôsobu, akým bola postavená nad troma starými jedľami a bukmi, ktoré dosahujú výšku až 38 metrov. V dĺžke presahujúcej 500 metrov sa rampa veže vinie nahor okolo stromov a ponúka jedinečné pohľady na život a vývoj týchto obrov.

Od kmeňov až nahor ku korunám stromov uvidíte množstvo foriem života. Hmyz, drobní živočíchovia a vtáky sa nechajú pozorovať z jedinečnej perspektívy. Chodník je samozrejme upravený bezbariérovo - s maximálnym stúpaním 2 - 6% umožňuje veľmi pohodlný výstup. Potom, čo vyšľapete plošinu vo výške 44 metrov, budete odmenení jedinečným výhľadom.

Ponad hory Lusen a Rachel sa do vzdialenosti stoviek kilometrov rozprestiera nekonečné more bavorských a českých lesov. Za jasných dní sa pred očami návštevníkov objavuje i hlavný severný hrebeň Álp v celej svojej šírke. S invalidným vozíkom je možný výstup až na druhú plošinu vo výške 40 metrov, ktorá poskytuje porovnateľný výhľad. Tu je možné odložiť kočíky a po schodom vystúpať posledné 4 metre.
A0152201

Didaktické stanovištia

Vo výške 8 až 25 metrov nad zemou prechádza chodník medzi jedľami, smrekmi a bukmi zmiešaného horského lesa. Na 6 didaktických stanovištiach je názorne prezentovaný život lesa v mnohých formách.

Lepšie poznanie prírody

Na chodníku sú návštevníkom predstavené rôzne témy týkajúce sa života v zmiešanom horskom lese. Počas výstupu na vyhliadkovú vežu sa zoznámite s rôznymi druhmi miestnych drevín a ich rozdielnymi životnými podmienkami. Názorne je tiež predstavená biologická rozmanitosť lesa, vysvetlený je i proces rozpadu pralesa, vedecký výskum v korunách stromov a boj o dostatotk svetla.

Cenník

Otváracie hodiny

Mapa: N 48° 53′ 29″ E 13° 29′ 12″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Dominika 25.12.2022, 08:05

    Velmi krasny vyhlas, cistota...Aj ked stavba ma nejake roky, tak stale je to vysokoudrziavane miesto na relax v prirode

  • Angelika 23.12.2018, 15:30

    Mňa to veľmi zaujala, keďže na niečom takom som ešte nikdy nebola. Spočiatku som si myslela, že to je veľa peňazí, keďže ja + manžel a 3 deti, ale bolo to ozaj krásne pozerať sa smerom nadol a na rozľahlú krajinu.

  • Atussa 21.12.2017, 16:16

    Cenovo drahšie ako podobné výlety v SR/ČR. V každom prípade stojí to zato.

  • ľudmila 06.12.2017, 18:13

    pekný výlet rodiny z deťmi

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár