23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Hodina Zeme

09.03.2017 Autor: lubkasungirl, Foto: FB
Termín: 25.03.2017 Mesto:Celá SR Zdroj:stránka organizátora

19
Hodina Zeme je najväčšou celosvetovou akciou zo zapojením verejnosti vôbec. Má za cieľ upozorniť na problémy súčasnej doby - globálne otepľovanie, poukázať na extrémne míňanie financií na nepotrebné svietenie a pomôcť našej planéte. V roku 2007 išlo o miestne podujatie v austrálskom Sydney a odvtedy sa už Hodina Zeme stala skutočne celosvetovou akciou, v roku 2015 sa Hodiny Zeme zúčastnilo rekordných 172 štátov.

Organizátorom Hodiny Zeme je celosvetová ochranárska organizácia WWF (World Wildlife Fund), ktorej poslaním je zastavenie ničenia prirodzeného prostredia a vybudovanie budúcnosti, kde ľudia budú môcť žiť v harmónii s prírodou. Od roku 2011 spolupracuje aj s členmi Sekcie ochrany pred svetelným znečistením SAS pri SAV a SZA na organizácii Hodiny Zeme aj na Slovensku. V roku 2016 sa k iniciatíve pridáva aj slovenská odbočka WWF.

Do Hodiny Zeme sa môže zapojiť každý a vykonať tak svoj diel, pretože spolu dokážeme veľké veci. Symbolickým zhasínaním svetiel, či už v domácnostiach, alebo v mestách a obciach, osvetlenia budov a iných. Hodina Zeme však nie je len o 60 minútach. Môžeme urobiť viac. Namiesto auta, môžeme nasadnúť na autobus, bicykel, či sa prejsť pešo, namiesto žiaroviek môžme používať úspornejšie žiarivky ... je toho mnoho, každý z nás môže pomôcť.


Termín:  25. marca o 20:30 - 21:30 SEČ.

Napíšte komentár