19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Výstava Klamárium v Sience centrum VIDA

02.03.2017 Autor: Laura , Foto: vida.cz
Termín: 31.03.2017 a ďalšie Mesto:Brno (Česká republika) Zdroj:stránka organizátora

Clip 30

Zaujíma vás, aké ľahké je oklamať ľudské zmysly? Chcete vedieť, prečo tomu tak je? Alebo si len prajete užiť svet, kde sa neuveriteľné stáva skutočnosťou? Dospelí sa menia na trpaslíkov, gulička sa kotúľa do kopca a miznú veci, ktoré ste ešte pred chvíľkou na vlastné oči videli.
Navštívte výstavu Klamárium a zoznámte sa s viac ako tridsiatimi optickými klammi. Prejdite sa po lane nad mrakodrapmi, pokúste sa udržať rovnováhu v izbe s naklonenou podlahou, vyskúšajte si zrkadlovú kresbu alebo pohľad do pohybujúcej sa špirály. Nechajte sa oklamať, aby ste pochopili, ako prostredníctvom zraku poznávame svet okolo seba!

1klamari

 Výstavu si môžete užiť vo VIDA! science centre (Krizkovskeho 12, Brno 603 00)

Výstava je v cene vstupenky do expozície VIDA!

Viac informácií o výstave Klamárium TU. 1kmar.

 

Tento roztomilý T-Rex vám dozaista pekne pomotá hlavu! Ako je možné, že je z papiera a nikto s ním nehýbe, ale pritom sa hlavou stále otáča na kameru? Pozrite sa na toto krátke video a nechajte sa oklamať! Sľubujeme, že aj po odhalení princípu tejto optické ilúzie tomu stále nebudete chcieť uveriť! ;)

Podobný (aj keď nie tak roztomilý) optický klam, ktorý funguje na rovnakom princípe, nájdete aj u nás v Klamáriu. Jeho vysvetlenie nájdete na webových stránkach Klamária pod pojmom "Exorcista". A ak ho chcete vidieť naživo, tak neváhajte a príďte sa na neho do Klamária pozrieť ešte dnes!

 

 

Napíšte komentár