19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Rozprávkové cesty - rozprávková výstava v Mlynoch

09.02.2017 Autor: Annie, Foto: mlyny-nitra.sk
Termín: 27.02.2017 a ďalšie Mesto:Nitra Zdroj:stránka organizátora

rozcesty

Cestujeme rozprávkami.

Kde bolo, tam bolo, bolo raz kráľovstvo rozprávok, plné princezien, hrdinov, drakov, zvieratiek a rôznych rozprávkových bytostí. Už samotné ..... za siedmimi horami a siedmimi dolami..... napovedá, že to nebolo práve malé kráľovstvo. Princezné obuté v hodvábnych črievičkách, rytieri v neforemnom brnení, o Aladinovej obuvi ani netreba rozprávať. Ako teda tieto úbohé mystické postavičky zdolávali také obrovské vzdialenosti?

Všetci malí i veľkí dobre poznáme väčšinu rozprávok, vrátane skvelých dopravných prostriedkov, ktoré naši hrdinovia používali. Kto si ich však videl naživo, mohol sa ich v životnej veľkosti dotýkať a ešte sa aj s nimi fotografovať? Nuž, na Slovensku doteraz nikto, to sa však čochvíľa dramaticky zmení.

Vo februári do Galérie MLYNY prichádza unikátna výstava rozprávkových dopravných prostriedkov, ktorá malým i veľkým návštevníkom sprostredkuje priamy kontakt s týmito zázračnými hýbadlami i zvieratkami. Ako prví na Slovensku budete mať možnosť vidieť sedem úžasných rozprávkových scenérií v životnej veľkosti, o akých sa vám ani nesnívalo.

Pracovité a usilovné dievčatká, ktoré od mala túžia po princovi, ktorý príde na bielom koni alebo červenom Ferarri je venovaná rozkošná scenéria s Popoluškou.  Pre veľkých i malých s ostrým zrakom bude pripravená drobulinká Palculienka, potvrdzujúca pravidlo, že dobrého veľa nechýba. S tým by už tak nemusela súhlasiť nádherná veľryba, ktorá poteší nejedného budúceho oceánológa.

Deti i oteckov s rozvinutou fantáziou určite nadchne krásna Šeherezáda z rozprávok Tisíc a jednej noci a mamičky, posadnuté topánočkami, lodičkami i sandálikmi iste zaujmú vysoko funkčné sedemmíľové čižmy. Na vegetariánov tu už netrpezlivo čaká Janko Hraško, plný rastlinných proteínov a milovníkov prírodných materiálov nestarnúci Pinochio.

Ochutnajte našu čerstvú ponuku rozprávkových dopravných prostriedkov a vráťte sa na chvíľu späť do detstva, uvidíte, že sa vám nič nestane a že vaša dôstojnosť neutrpí, ak sa chvíľu rozprávkovo zabavíte. Odmenou vám budú rozžiarené iskierky v očiach vašich detí a to je pre všetkých rodičov odmena najvyššia. Výstava potrvá od 9.2. do 27.2.2017.

Prajeme vám krásny rozprávkový zážitok!

Napíšte komentár