25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

EduHRY 2017

05.02.2017 Autor: Laura , Foto: EduHry
Termín: 01.04.2017 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

1eru

EduHRY je krásna akcia s poslaním, deťom priniesť zábavu a vzdelávanie, rodičom a učiteľom inšpiráciu. Jednoducho, podujatie tohto druhu na Slovensku ešte nebolo!
Unikátny koncept celodenného eventu sa zrodil vo vydavateľstve Pro Solutions, ktoré svojimi pestrými aktivitami pre materské školy aj verejnosť už niekoľko rokov dokazuje, že smerovať pozornosť na deti a ich vzdelávanie má veľký význam.
Hlavný organizátor Vnímavé Deti malým návštevníkom pripravil pestrý program plný zábavných aj vzdelávacích aktivít. Už vaše deti skúsili zázračný pohyb kinetického piesku alebo vytvárali mandaly z modelovacej hmoty Mad Mattr? Stavali si už guľôčkovú dráhu Hubelino či skúšali silu magnetov Powerclix? „Edu“ v názve znamená edukatívne a napovedá, že okrem hrania sa deti veľa naučia. Spoznávanie tvarov, farieb, číslic či logických súvislostí bude pre deti určite hračka so vzdelávacími hrami LOGICOLÜK, ktoré odporúča aj ministerstvo školstva. Pre najodvážnejších riešiteľov hlavolamov budú pripravené kocky V-Cube.

Vnimave deti ORIGINAL bez tiena 3Divadielko či poučná beseda s knihou, pri ktorej ožijú zvieratká z lesa, dokonale spestria celodenný program.
Blíži sa termín zápisu detí do prvého ročníka a mnohí rodičia majú v tomto smere nezodpovedané otázky. Počas EduHIER sa preto budú môcť porozprávať a poradiť s logopédom aj špeciálnym pedagógom.
Vítané sú aj všetky učiteľky materských škôl, ktoré nájdu na podujatí inšpiráciu do svojich tried.
A že to s tou „spoluprácou“ rodičov, detí a učiteľov myslia organizátori vážne, pripravili si na EduHRY dve tomboly. Darčeky sa budú  v závere dňa losovať nielen pre deti, ale tie môžu vyhrať pekné ceny aj pre svoju škôlku.

Pre deti je pripravený celodenný program plný zábavných aj poučných aktivít. Každý z vystavovateľov si pre malých návštevníkov pripravil vlastné hry. Okrem voľných hier a kreatívnych dielní je pripravený aj program pre deti a rodičov v podobe divadielka, besiedky a odborných workshopov.

Celodenný program 10,00-18,00 hod.

Pre deti je pripravený bohatý program:
  • Herné edukačné aktivity - vzdelávacie hry a hračky, didaktické pomôcky, edukačné systémy a digitálne hry.
  • Kreatívne aktivity - hra s kinetickým pieskom, modelovanie, výtvarné aktivity či hra so stavebnicami.
  • Skupinové aktivity - beseda s detskou knihou, divadielko, tombola pre deti a aj tombola pre vašu škôlku.

11,00 workshop logopéda VÝVIN REČI  - logopedické centrum ASOBI
V rámci workshopu sa rodičia dozvedia podrobné informácie o správnom vývine reči dieťaťa, ako správne rozvíjať slovnú zásobu a aký má správna reč vplyv na písanie a čítanie detí.

13,00 beseda s knihou Zvieratá okolo nás – vydavateľstvo Pro Solutions
Počas interaktívnej besedy sa deti zoznámia s rôznymi druhmi zvierat, o ktorých sa dozvedia množstvo zaujímavých informácií. Besedou budú deti sprevádzať krásne maňušky zvieratiek. Môžu sa tešiť na vedomostné súťaže a kvíz o zvieratkách z našich lesov.

14,00 workshop špeciálneho pedagóga JE MOJE DIEŤA PRIPRAVENÉ DO ŠKOLY? – logopedické centrum ASOBI
Rodičia si budú môcť vypočuť odporúčania špeciálneho pedagóga v oblasti pripravenosti dieťaťa do základnej školy, dozvedia sa, čo je dôležité si u svojho dieťatka všímať a ako môžu doma pracovať na jeho príprave do školy.

15,00 divadelné predstavenie Škola škriatkov – divadlo Babena
Mala a Lala sú škriatkovia z čarovnej krajiny, ktorí milujú prírodu a zvieratká. Pridajte sa k nám a pomôžte škriatkom vyhnať zlého obra. Naučíme vás všetko o ochrane prírody, separovaní odpadu či recyklácii. Predstavenie je prepletené krásnymi pesničkami.

17,00 tombola pre deti a tombola pre škôlky
Každý z partnerov podujatia EduHRY pripravil pre deti a aj pre škôlky pekné ceny, ktoré môžete získať v tombole v závere dňa.

Vstup:
  • deti 3,- eurá
  • dospelí zdarma
KEDY:  v sobotu, 1. apríla 2017, od 10,00 - do 18,00 hod.
KDE:  DK Zrkadlový háj,  Bratislava - Petržalka

 

 Voľné zábavné a vzdelávacie aktivity, ktoré deti absolvujú spolu s rodičmi. Náučné hry, didaktické pomôcky, detské knihy či digitálne hry sa postarajú o zábavu detí rôzneho veku. Príďte si vyskúšať novinky, ktoré na Slovensku predstavia svetoví výrobcovia. Máte sa na čo tešiť!

VnímavéDeti.sk, organizátor podujatia, si pre deti pripravili širokú paletu zaujímavých aktivít. Pri výbere hier sa zameriavajú najmä na ich vzdelávací rozmer a mnohé z nich sú využívané v nejednej škôlke na Slovensku. Vnímavé deti, to je múdrosť ukrytá v hrách...

  • Deti si precvičia logiku s didaktickými pomôckami LOGICO či LÜK, ktoré odporúča aj ministerstvo školstva, a budú skladať hlavolamy SCHUBITRIX.
  • Stavitelia sa potešia magnetickým stavebniciam POWERCLIX a novej stavebnici MORPHUN.
  • Najmenšie deti budú ihneď fascinované vlastnosťami KINETICKÉHO PIESKU Kinetic Sand® a tie trocha staršie určite rady vymodelujú výtvory z nikdy neschnúcej hmoty MAD MATTR®.
  • Voľnú cestu fantázii a kreativite dajú deťom špeciálne voskovky Crayonrocks®. Sú ekologické, vyrobené na sójovej báze, s prírodnými farbami a sú absolútnou novinkou na Slovensku.
  • Pre najstaršie deti budú určite výzvou kocky V-CUBE. Stačí si len vybrať dizajn a zložiť ich
Pro Solutions je vydavateľstvo náučných detských kníh, ale aj pracovných zošitov či detskej beletrie. Kniha je dôležitým spoločníkom detí a tie z vydavateľstva Pro Solutions skrývajú v sebe množstvo aktivít, informácií a pekných ilustrácií.
  • Aktivity s edukačnými pracovnými zošitmi a čítanie detských kníh.

Škola.sk sa stará o edukačné prostredie našich detí v škôlkach. Počas dňa ukáže deťom hravé aktivity s Magic boxom. Magic box premení ako mávnutím čarovného prútika podlahu na strhujúci interaktívny svet pre malých predškolákov. Pomocou Magic boxu budeme deťom premietať na mäkkej podložke, priamo v ich najprirodzenejšom hernom prostredí, na zemi. Učenie sa tak stáva ešte väčšou zábavou.

Hovoriace knihy obohatia EduHRY peknými aktivitami s čarovnými knihami.
  • Prvá hovoriaca priestorová hra pripravená špeciálne na podujatie EduHRY
  • Na deti čaká mačička Mia, zábavná angličtina pre škôlkarov, prvá hovoriaca angličtina pre školákov, abeceda, ktorá rozpráva, pexeso, ktoré vás prekvapí zvukom každého zvieratka a mnoho ďalšieho.

Piqipi ukáže deťom nádherné textilné knižky Quiet Book. Knihy plné aktivít na rozvoj jemnej motoriky, šnúrky, gombíky, suché zipsy a iné doplnky, ktoré zabavia deti na dlhé hodiny.
  • Motorické a edukačné aktivity s textilnými knihami

Šikulkovo je slovenský výrobca krásnych drevených hračiek na rozvoj jemnej motoriky najmenších. Základom hier sú šnúrky a práca s nimi. To bude skvelá príprava pre všetkých budúcich prváčikov.
  • Šnúrky, viazanie a prevliekanie, budú hlavnou témou vzdelávacích aktivít

MOY TOY je ďalší slovenský výrobca originálnych drevených stavebníc pre deti. Na EduHRY príde ukázať svoje autá, stroje a pracovné nástroje, ktoré deti v predškolskom veku lákajú.
  • Deti si vyskúšajú drevené pracovné nástroje a otestujú svoje technické zručnosti pri montovaní a hre s týmito peknými stavebnicami. Fantázii sa medze klásť nebudú.

Oskola.sk predstaví deťom svoje vzdelávacie hry a kartičky.
  • Aktivity s hrami GeoBoards zaujmú a deti veľa naučia. Pomôžu precvičiť nielen jemnú motoriku, ale aj zručnosti a vedomosti v oblasti matematiky či slovenského jazyka.

Perinbaba.sk deťom prinesie spomedzi vzdelávacích hier novinku The Brainy Band.
  • Edukačné hry The Brainy Band sú zamerané na zábavné vzdelávanie detí v oblasti matematiky a logiky. Prichádzajú s jedinečným konceptom kartových hier, ktorý hravým spôsobom učí deti základným matematickým zručnostiam ako sčítanie, násobenie, porovnávanie, zlomky či logické myslenie.

PomockyPreDeti.sk
prídu deťom ukázať svoje didaktické pomôcky, vzdelávacie kartičky, ktoré učia deti v súvislostiach.
  • Vzdelávacie aktivity so štipcovými a ďalšími kartičkami, ktoré majú pútavé grafické prevedenie. Deti získajú ďalšiu skúsenosť, ako je možné učiť sa hrou.

iHRYsko.sk určite netreba nikomu predstavovať. Všetci poznáte širokú paletu zábavných aj poučných spoločenských hier, ktoré deťom a rodičom dokáže ihrysko predstaviť. Tešíme sa, že prídu medzi nás!
  • Nekonečná zábava so spoločenskými hrami pre deti už od 2 rokov.

 

 

Napíšte komentár