19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Pozorovanie orliakov morských na Dunaji

16.01.2017 Autor: Laura , Foto: Philip Kwan
Termín: 21.01.2018 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

Clip 22

Poďte s nami pozorovať majestátne orliaky morské zimujúce v Podunajsku.

Počas zimných mesiacov sa v blízkosti Dunaja zdržuje väčšie množstvo orliakov morských – charizmatických dravých vtákov viazaných na vodné prostredie. Január s relatívne vyrovnaným počasím býva dobrým mesiacom na ich pozorovanie. Od 10:00 do 14:00  budeme mať pozorovacie stanovisko na cípe nad prehradením Dunaja v Čunove pri prístavisku Modrá čajka.

KEDY: sobota, 21. január 2018, 10:00 – 14:00
KDE: miesto pozorovania: cíp pri prístavisku Modrá čajka

Prístup: príchod možný kedykoľvek počas trvania pozorovania peši zo zastávky MHD Miestny úrad Čunovo (autobus #91), zo zastávky MHD Areál vodných športov (autobus #90), na bicykli alebo autom.

Terén: rovinatý

Účastnícky poplatok dobrovoľný. Účastníkom poskytneme na zapožičanie ďalekohľady. K dispozícii budú aj príručky na určovanie vtáctva a monokulárny ďalekohľad.

Akcia je vhodná aj pre návštevníkov s deťmi.
Vstupné dobrovoľné.

V prípade nepriaznivej predpovede počasia Vás budeme informovať o prípadnom zrušení pozorovania na našej webovej aj facebookovskej stránke večer pred konaním pozorovania. Akcia sa automaticky ruší, ak bude vydaná meteorologická výstraha Slovenským hydrometeorologickým ústavom. Nový termín sa včas dozviete. Výnimku tvorí výstraha pred vysokou/nízkou teplotou. V prípade takejto výstrahy sa pozorovanie rušiť nebude.

V prípade hustej hmly sa akcia môže preložiť.

Napíšte komentár