19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Zima vo Viedenských Alpách

Autor: Claudinka, Foto: ©Wiener Alpen/Claudia Ziegler, ©Familienarena, Walter Strobl

Photo1

Adresa:Semmering, Puchberg, Schneeberg, Mönichkirchen, Raxalpe, St. Corona/Wechsel Telefón:+421 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Lyžovanie, bežkovanie a turistika na snežniciach v zimnej sezóne dolnorakúskych Viedenských Álp

Turistika na snežniciach, bežkovanie, lyžovanie alebo jednoducho iba potulky prírodou: zimná krajina dolnorakúskych Viedenských Álp ponúka pestrú ponuku. Keď sa vrchy Viedenských Álp zahalia snehom, vtedy celá krajina zažiari nádhernou bielou farbou. V teplom oblečení sa vydajte na čerstvý vzduch do bielej zimnej krajiny.

Von na zimné slniečko
Ponuka zimných športov vo Viedenských Alpách spĺňa takmer všetky želania: siaha od turistiky na snežniciach na pohorí Rax až po bežkársky výlet na panoramatickej trati Wechsel. Samozrejme k tomu patrí aj lyžovanie – pričom mnohí sa vo Viedenských Alpách učia lyžovať už v útlom veku, napr. v stredisku Familienskiland St. Corona.

Zima vo Viedenských Alpách

  

Lyžiarske stredisko Mönichkirchen – Mariensee
Tu si prídu na svoje všetci: zimní turisti začnú svoju túru na chatu Hallerhaus pri chate Mönichkirchner Schwaig. Bežkári vstúpia na panoramatickú trať Wechsel v horskej stanici v Mariensee. Lyžiarov zase očakáva rodinný výletný cieľ s miernymi svahmi a akciou v zábavnom parku.
Infraštruktúra: 3 štvorsedačkové lanovky, 1 ťahací vlek, 2 cvičné detské vleky, detský lyžiarsky svet, lyžiarska škola, požičovňa lyží
Dĺžka zjazdoviek: čierne: 1,5 km, červené: 6,5 km, modré: 5 km

Rodinné lyžiarske stredisko St. Corona am Wechsel
Zatiaľ čo budú tí najmenší v rodinnom lyžiarskom stredisku St. Corona pod dohľadom profesionálov rezať svoje prvé oblúky, dospelí budú na snežniciach preskúmavať okolie. Tip: Mimoriadne krásna je idylická zimná turistická trasa z chaty Simashütte na chatu Herrgottschnitzerhütte, a potom buď cez Orthof dole do údolia, alebo nahor na vrchol hory Kampstein.
Infraštruktúra: 350 m dlhý tanierový vlek, 90 m dlhý zastrešený dopravný pás, 9 m dlhý čarovný koberec, zábavný park, umelé osvetlenie a zasnežovacie zariadenia, požičovňa lyží
Dĺžka zjazdoviek: modré: 4 km

Photo2Photo3

Tajný tip na Schneebergu: čarovná lúka v Puchbergu
Horská stanica štvorsedačkovej lanovky je ideálnym východiskovým bodom množstva túr na Schneeberg, ako aj do jeho okolia. Navyše má Losenheim novú atrakciu: o zimnú zábavu v každom počasí sa tu stará čarovná lúka so svahom s plastovým povrchom, Puchiho detský svet či kolesová šmykľavka „Wiesenflitzer“. Nový plastový podklad dáva milovníkom zimy pocit, akoby sa kĺzali po snehu, pričom sa na ňom dá jazdiť „klasickými“ lyžami alebo snowboardovým vybavením – a to aj vtedy, ak si Perinbaba náhodou urobí krátku prestávku.
Infraštruktúra: 1 štvorsedačková lanovka, 1 ťahací vlek, 1 tanierový vlek, 1 lanový vlek
Dĺžka zjazdoviek: červené: 4,5 km, modré: 2,5 km 

Zauberberg Semmering – zábava z lyžovania vo dne v noci
Osemmiestnu kabínovú lanovku na vrch Hirschenkogel pozná každý skúsený lyžiar. Odtiaľto sa jazdí nadol do údolia po perfektne upravených zjazdovkách strediska Zauberberg, ktoré sú skvele osvetlené vo dne v noci. Dráhu však radi využijú aj turisti na snežniciach: v horskej stanici začína pestrá trasa, ktoré vedie k vyhliadkovému bodu Sonnwendstein.
Infraštruktúra: 1 štvorsedačková lanovka, 1 kabínová lanovka, 1 cvičný detský vlek, 1 dopravný pás, detský lyžiarsky svet, lyžiarska škola, požičovňa lyží, zábavný park, zážitková sánkarská dráha, zariadenie umelého osvetlenia
Dĺžka zjazdoviek: čierne: 1 km, červené: 6,5 km, modré: 6,5 km

Photo9

Logo EU a DR

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Michal 29.12.2021, 16:17

    Lyžovačka na vysokej úrovni, páčilo sa nám :)

  • Vivien 05.12.2018, 23:34

    vyššie ceny, ale prostredie nádherné

  • Maria 01.01.2018, 15:34

    Nadherná príroda a kvalitný servis.

  • Lina 31.12.2017, 15:53

    ideálna romantická dovolenka

  • ľudmila 06.12.2017, 18:18

    pekné svahy a okolie

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár