16. 04. 2024 Dana/Danica 11°C Dážď

Rodinná lyžovačka v strediskách v Dolnom Rakúsku

Autor: Claudinka, Foto: Niederösterreich-Werbung, Wiener Alpen in Niederösterreich..
Adresa:Dolné Rakúsko Telefón:+ www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Dolne Rakusko lyzovacka 12

Plánujete rodinnú lyžovačku? Vyberáme za vás 7 stredísk v Dolnom Rakúsku vhodných pre rodiny.

Mierne kopce, na ktorých sa deti nebudú báť a dospelí nudiť, veľkorysé lyžiarske svahy a vleky bez čakania v radoch - to je Dolné Rakúsko. Na väčšine kopcov prevažujú modré zjazdovky, ktoré dopĺňajú zábavné parky, freerideové terény, večerné lyžovanie a samozrejme i strmšie zjazdovky pre športovcov. V ponuke pre rodiny sú najrôznejšie prázdninové ubytovacie možnosti. Každý si nájde to svoje - penzióny s vlastným stravovaním, dovolenka na farme i rodinné hotely. A to všetko len kúsok za hranicami.

Göstling-Hochkar - najväčšie dolnorakúske 
Hochkar je so svojimi 19 km zjazdoviek najväčším lyžiarskym strediskom s každoročnou istotou snehu v Dolnom Rakúsku, ktoré vás nadchne svojou rozmanitoskou a množstvom zážitkov na svahu i mimo neho. Vo výške 1 800 m s výbornými snehovými podmienkami nájdu skvelé podmienky začiatočníci, aktívni ližiari, snowboardisti i deti v rozprávkovom lese. Za vyskúšanie stoja i sánkarské dráha a sane ťahané koňmi. Tip na prenocovanie: Krásny hotel JUFA Hochkar hneď vedľa svahu.

Dolne Rakusko lyzovacka 13Dolne Rakusko lyzovacka 2Dolne Rakusko lyzovacka 10

Lackenhof-Ötscher - ubytovanie priamo na zjazdovke
Lackenhof vás nadchne svojou plohou priamo na svahu hory Ötscher. Množstvo možností na ubytovanie, skvelé snehové podmienky, zjazdovky všetkých stupňov obtiažnosti, 9 lanoviek a vlekov - to všetko priamo na jednom svahu. S kartou Schneemannkarte pre celú dokonca výrazne ušetríte. Kúpiť si ju môžete priamo v stredisku. 

Annaberg - rodinný raj s výhľadmi
Rozmanité stredisko Annaberg ponúka rodinné lyžovanie so zjazdovkami dlhými 12,5 km. Užijete si okúzľujúci výhľad na Ötscher a deti do 6 rokov tu môžu jazdiť úplne zadarmo ak sú v sprievode platiaceho dospelého. V ponuke sú aj krásne rodinné holtely s detskými ihriskami, vodným svetom a wellness oázou. Vyskúšať môžete sánky, snežnice, korčuľovanie, bežkovanie a odporúčame navštíviť aj historickú jazdiareň.

Dolne Rakusko lyzovacka 2Dolne Rakusko lyzovacka 3

 

 

 

 

Gemeindealpe Mitterbach - vrchol rozmanitosti
Od vrchov až k údoliam dokáže Gemeindealpe vždy prekvapiť. Ak hľadáte dobrodružstvo, tu ho dozaista nájdete. A hoci sú v ponuke tohto strediska úžasné dovolenky pre rodiny s deťmi, na svoje si prídu najmä športovci vďaka strmším svahom, úsekom s digitálnym meračom času alebo vo Freeride Arene s hlbokým snehom.

Skiland - St. Corona am Wechsel & Mönichkirchen
Toto stredisko nadchne malých lyžiarov veselými lyžiarskymi a snowboardovými kurzami, konceptom ski-light a príjemnou súkromnou výukou. Vďaka 350 m dlhému vleku a pohyblivým pásom sa lyžovať naučíte veľmi jednoducho. Potešia vás aj novinky ako zimný park s rampami, terénne vlny či špeciálny úsek pre fun, speed & racing. Len pár kilometrov ďalej sa nachádza stredisko Mönichkirchen-Mariensee a Alpengasthof Enzian, ktoré ponúkajú bohatý program pre celé rodiny .

Zauberberg Semmering - lyžovanie vo dne v noci
Ak ste skutočným fanúšikom lyžovania, snowboardingu a sánkovania, Semmering je pre vás tým správnym miestom. Na svahoch sa tu jazdí dlho po 18:00. Umelé osvetlenie nádherne rožiari nie len svah ale aj okolitú krajinu. Odporúčame si vyskúšať i službu "Skiline", ktorá vám vyhodnotí vaše lyžiarske schopnosti. Množstvo zjazdoviek, vlekov, funpark a zjazdovka Svetového pohára vás určite a dosýta zabavia.

Wunderwiese Puchberg
Menšie, ale veľmi obľúbené lyžiarske stredisko ponúka zábavu na snehu i mimo neho. Detské rozprávkové centrum s lyžiarskym kobercom, lyžiarska a horolezecká škola, freerideové dobrodružstvá, kurzy lozenia po ľade a skialpinistické túry so sprievodcom sú aktivity, ktoré musíte vyskúšať. Na záver sa môžete posilniť horúcim nápojom v chate pri hornej stanici lanovky a užiť si okúzľujúci výhľad na údolie Puchbergu.

Tip pre rodiny: Kombinovaný skipas Lackenhof-Ötscher a Göstling Hochkar: s týmto skipasom máte zaručené, že lyžovanie v týchto dvoch oblastiach bude naozaj lacnejšie. Deti do 10 rokov tu zaplatia len 3 € na deň - na svahu by však mali byť v sprievode aspoň 1 platiaceho rodiča.

Ďalšie zimné a lyžiarske tipy nájdete na stránke http://www.dolne-rakusko.info/.

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Božena 21.12.2021, 23:15

    Ten cenovy rozdiel medzi AT a SK sa pomaly znižuje , na SK sa hraju, že maju komfort ako v AT a tomu prisposobuju ceny, no realita je ina .. idealna lyzovacka

  • Viera 07.01.2021, 23:11

    Cenovo veľmi dobré, moderné, určite odporúčam lyžovačku v Alpách. Časom sme žili v zahraničí takže sme Hotel neplatli. Cena za vleky, parkovisko, stravu velmu dobre, rovnake ako na SK. (Moja skúsenosť- možno má niekto inú).

  • ľudka 06.12.2017, 18:19

    pekné svahy a okolie prírody

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár