28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

75 tajomstiev lanovky

16.12.2016 Autor: Externý prispievateľ, Foto: vt.sk
Termín: 19.01.2017 a ďalšie Mesto:Skalnaté Pleso Zdroj:stránka organizátora

75rokov

Zažite magickú atmosféru, vráťte sa v časoch tatranských a odhaľte zákutia stanice lanovky. Takúto možnosť máte len túto zimu v rámci osláv 75. výročia. Preto nepremeškajte príležitosť, vyberte si jeden z termínov a príďte si užiť zážitkový večer na Skalnaté Pleso. Kúpou vstupenky prispejete jej plnou výškou na správu architektonickej súťaže o nové využitie budovy starej visutej lanovky v Tatranskej Lomnici.

Je to už 75 rokov, odkedy prvýkrát vyšla kabínková lanovka zo stanice Skalnaté pleso a dopravila sa na najvyššie položenú stanicu Lomnický štít vo výške 2634 m.n.m. V roku 1941 v predvianočnom období, presne 20. decembra, sa začala písať história vysokotatranskej lanovej kabínovej dráhy, ktorá sa v tom období pýšila niekoľkými svetovými prvenstvami.

Pridajte sa k nám a spoločne vzdáme lanovke úctu, prejavíme vďačnosť jej staviteľom a oslávime krásne 75. narodeniny. Počas piatich termínov v decembri a v januári máte možnosť absolvovať jazdu nočnou lanovkou na Skalnaté Pleso, ktorá sa koná len pri tejto výnimočnej príležitosti.

Podujatie prebieha na Skalnatom plese, kam sa dopravíte lanovkami z nástupnej stanice Tatranská Lomnica. Čaká vás nočná jazda s krásnymi pohľadmi na hviezdnu oblohu a vysvietený Poprad.

Môžete sa tešiť na výstavu dokumentárnych fotografií z čias výstavby lanovky, ako aj prác architekta Dušana Jurkoviča, návštevu starej strojovne lanovky so sprievodcom alebo si pripomenúť históriu lanovkovej dráhy vďaka premietaného úryvku z dokumentárneho filmu Príbeh jednej lanovky. Pôžitok umocní výhľad na okolité masívne štíty a panorámu južnej strany z vyhliadkovej veže nad galériou Encián

Cenadospelá osoba
na pokladni 19€
online kúp cez GoPass 18€     

Termíny výletov: 

  • 22.12.
  • 29.12.
  • 5.1.
  • 12.1.
  • 19.1. 

Začiatok vždy: 18:00

Zakúpite v Informačnom centre Tatranská Lomnica  +421 903 112 200, info@vt.sk alebo online na www.gopass.sk

Tip na záver: Odporúčame zvoliť teplé oblečenie a pevnú obuv, nakoľko prehliadka prebieha vo voľnom teréne.

Napíšte komentár