19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

30 tipov na vianočný darček pre menšie i väčšie deti

Autor: Simona, Foto: prenasedeti.sk, smartwallpaint.sk, tehlicky-pre-deticky.sk, vnimavedeti.sk, edukacnehracky.sk, mall.sk, heureka.sk, kidmania.sk, darcekyvychytavkychudnutie.sk, dennikodvaznehobojka.sk, pacipac.sk, eduhracky.sk, alza.sk, mall.sk, ihrysko.sk, bonami.sk, svo

Našu redakciu tvoria mamičky na materskej dovolenke s menšími i väčšími deťmi z rôznych kútov Slovenska. Medzi sebou si často vymieňame názory, či skúsenosti a v tomto článku sme sa rozhodli podeliť sa s vami o naše tipy na vianočné darčeky pre deti.

Každý deň počas novembra vám prinesieme ďalší tip, s vekovým odporúčaním a krátkym popisom.  Páči sa, nechajte sa inšpirovať :)

30. tip na darček: Zážitok a váš čas s sdetmi.com


12620611 10208846479703615 188942792 oOdporúčaný vek: 0+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
Popis: Deti určite ocenia aj "aktívny" darček, či už lístky na divadielko, do kina, na výstavu, ZOO, výlet alebo predĺžený víkend! Na stránke www.sdetmi.com ponúkame tipy na výlety a podujatia 365 dní v roku, tak neváhajte a vyberte si z našej ponuky! Krásny vianočný čas želáme!


29. tip na darček: Spoločenská hra Cestujeme po hradoch a zámkoch


hradyOdporúčaný vek
: 7+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisV hre Cestujeme po hradoch a zámkoch Slovenskej republiky môžete počas hrania objavovať zaujímavé miesta, spoznať ich históriu a dozvedieť sa rôzne povesti k nim sa viažúce. Je len na vás, či budete cestovať pešo, na motorke alebo autom.


 

28. tip na darček: Guma na skákanie

 

gumaOdporúčaný vek: 4+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
Popis: Už tradičná hra pre deti, pri ktorej je základom pohyb a skákanie. Užijete si veľa zábavy, zároveň podporuje zručnosť a pohyb. 


 

27. tip na darček: Pyžamový set pre celú rodinu

 

pyjamaOdporúčaný vek: 0+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisSpravte radosť celej rodine spoločným darčekom - vianočným setom pyžamiek, alebo tričiek vyrobených na mieru! Už sa nestratíte v dave, každý bude vedieť, že patríte k sebe :)


 

26. tip na darček: Sucho zotierateľné tabule

 

stenaOdporúčaný vek: 2+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisPodporte kreativitu a učenie sa v pohodlí vášho domova. Smart Wall Paint môže používať celá rodina – v detskej izbe, domácej kancelárii, kuchyni – vlastne v skutočnosti kdekoľvek, kde si chytrú stenu viete predstaviť.


 

25. tip na darček: Tehličky pre deti

 

tehlickyOdporúčaný vek: 2+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
Popis: Stavajte hrady, domčeky, veže, pyramídy, bunkre, steny, kresielka. Skvelé k pohybovým hrám. Deti milujú veľké stavby, ktoré môžu ľahko stavať, hrať sa v nich a potom ich zbúrať.


 

24. tip na darček: Kreatívna sada na výrobu mydla


mydloOdporúčaný vek: 5+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
Popis: Kreatívna sada na výrobu vlastného mydla. Vyrobte si vlastné zvieratká, smajlíkov, či kvetinky, s ktorými si deti budú rady umývať ručičky. 


 

23. tip na darček: Mad Mattr modelovacia hmota


madOdporúčaný vek
: 3+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisNová fantastická modelovacia hmota Mad Mattr® sa vám bude určite páčiť. Kreatívne tvorenie detí dostáva teraz nový rozmer. Mad Mattr® v sebe spája "tekuté" vlastnosti kinetického piesku Kinetic Sand® a modelovacej hmoty, ktorá nikdy nevysychá! Modeluje sa s ľahkosťou a jednoducho sa vykrajuje do pekných tvarov.


 

22. tip na darček: Stavebnica Merkur

 

mercurOdporúčaný vek: 6+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisTradičná česká kovová konštrukčná stavebnica, z ktorej môžete stavať podľa svojej fantázie alebo použiť priložený návod na zostavenie najrôznejších modelov. Môžete zostaviť pomocou skrutiek a matičiek, ktoré sú súčasťou balenia. Merkur je názvom vláčikov a kovovej stavebnice, ktorá vznikla začiatkom minulého storočia v Polici nad Metují.


 

21. tip na darček: Detský mikroskop

 

mikrskouOdporúčaný vek: 8+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisMáte doma malého výskumníka? Urobte mu radosť a podporte ho v bádaní. Mikroskop je nutnosť vo výbave kohokoľvek, kto chce spoznať svoje okolie naozaj z blízka. Budete sa diviť, čo všetko vaše dietko neobjaví s týmto novým kamarátom.


 

20. tip na darček: Riečne kamene

 

riecneOdporúčaný vek: 2+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisKamene pomáhajú pri rozvoji koordinácie, rovnováhy a odhadu vzdialenosti a prinášajú deťom množstvo zábavy. Každá strana kameňa je inak strmá a náročná. Cieľom je skákanie z kameňa na kameň bez toho, aby sa deti dotkli nohou zeme. Rozmiestnenie kameňov sa môže meniť a vytvárať tak pre deti rôzne stupne náročnosti.


 

19. tip na darček: Elektronická Albi ceruzka

albiOdporúčaný vek: 3+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
Popis: Základná sada Albi elektronickej ceruzky s interaktívnym sprievodcom čarovným čítaním. Hovoriaca ceruzka a interaktívne knihy prinesú deťom skvelú zábavu a navyše sa pútavou formou dozvedia veľa zaujímavých informácií. Stačí, keď sa ľahko dotknete ceruzkou obrázka alebo textu, ozve sa príslušná informácia, zvuk alebo hudba.


 

18. tip na darček: Magnetické písmenká a čísla


magnetickeOdporúčaný vek
: 3+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisMagnetické písmená a čísla zabavia aj naučia. Môžete si písať odkazy na chladničku, alebo len jednoducho skladať slová a učiť sa písmenká. 


 

17. tip na darček: Magnetická mapa sveta

 

kidsOdporúčaný vek: 5+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisMagnetická hračka je skvelá pomôcka pre deti na učenie sa o krajinách sveta, o všetkých kontinentoch. Mapa sveta obsahuje 92 drevených dielikov puzzle, ktoré majú svoje presné miesto na mape, deti si ich môžu poskladať ako puzzle a rozširovať si slovnú zásobu anglického jazyka. Sú rôzne jazykové mutácie.


 

16. tip na darček: Kreatívna mega sada

 

megaOdporúčaný vek: 3+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisKreatívna mega sada obsahuje 370 guličiek + 36 doplnkov pre nekonečné nápady a hodiny zábavy. Zahrnutý návod na obsluhu ukazuje vašemu dieťaťu, ako robiť rôzne výtvory, pomocou vlastnej  fantázie. Možnosti sú nekonečné s vybranými doplnkami, ktoré umožňujú vašemu dieťaťu pridať oči, krídla a ďalšie predmety, aby hmote darovali život.


 

15. tip na darček: Kniha Toto nie je denník odvážneho bojka: Tvoje vlastné pamäti


 

bojkaOdporúčaný vek: 7+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
Popis: Obľúbená séria kníh o odvážnom bojkovi prináša aj knihu na vlastné pamäti, ktoré si deti môžu sami písať. Nájdete tam aj Gregove kresby, kopu zábavných aktivít, komiksy a testy osobnosti. „Nech s knihou urobíš čokoľvek, keď ju dokončíš, odlož si ju na bezpečné miesto. Jedného dňa, keď budeš bohatý a slávny, určite na nej zarobíš MILIÓNY.“


 

14. tip na darček: Pesničková encyklopédia

pacipac dvd2 aOdporúčaný vek: 2+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisDetský projekt s názvom PACI PAC prináša deťom druhé CD a DVD - Pesničková encyklopédia, ktoré sú plné edukatívnych prvkov. Obsahuje 11 nových zábavno-vzdelávacích pesničiek, ktoré potešia všetky deti.


 

13. tip na darček: Maňušky

 

manuskyOdporúčaný vek: 2+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisMaňušky a bábky sú vynikajúci pomocník pre rozvoj rečových schopností dieťaťa, jeho emocionálny a sociálny rozvoj. Postavičky, ktoré vďaka rukám ožívajú sprostredkujú deťom tie najfantastickejšie príbehy.

 

 

 

 


 

12. tip na darček: UNO - karty

 

uno 1Odporúčaný vek: 7+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisV spoločenskej hre UNO budete mať za úlohu zbaviť sa všetkých svojich kariet a využiť akčné karty na svojich protivníkov. Až budete mať na konci hry jednu poslednú kartu, stačí zvolať UNO. Sada je vhodná od siedmich rokov.


 

11. tip na darček: Kufrík s pastelkami a farbami rozkladací drevený


kufrikOdporúčaný vek
: 3+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisRozkladací drevený kufrík s pastelkami a farbami ponúka slušivé a praktické riešenie na úschovu všetkých nevyhnutných doplnkov potrebných na vytváranie najrôznejších obrázkov. Prenosný kufrík v sebe ukrýva nekonečné množstvo pasteliek, voskovek, fixiek, vodoviek a mnoho ďalších doplnkov.


 

10. tip na darček: Croco pero

 

crocoOdporúčaný vek: 3+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisCroco pero je nový a jednoduchý spôsob ako začať s výukou anglického jazyka už od veku 3rokov. Crocopen je elektronické pero, ktoré po jednoduchom dotyku s knihou dokáže prečítať nahlas všetky texty alebo samostatne slovíčka, ktoré sú obsahom kníh.


 

9. tip na darček: Kniha Hádaj, ako veľmi ťa mám rád

 

hadajOdporúčaný vek: 1+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
Popis:Krásne ilustrovaná knižka pre najmenšie deti, ktorá je ďalším pokračovaním okúzľujúcich príbehov malého zajačika a jeho otecka. Príbehov, ktoré malé deti nielen zaujmú, ale aj všeličo nové naučia.


 

8. tip na darček: Spoločenská hra Aktivity Deti 

ActivityD 1Odporúčaný vek: 4+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisDetská verzia obľúbenej a populárnej hry ACTIVITY rozvíja fantáziu a schopnosť vyjadrovať sa už u detí v predškolskom veku. Karty obsahujú obrázky takže si hru môžu smelo zahrať aj deti, ktoré ešte nepoznajú písmená a nevedia čítať.

 


 

7. tip na darček: Miľníkové kartičky 

2016 11 05 124033Odporúčaný vek: 0+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisKartičky na zachytenie najdôležitejších okamihov a pokrokov Vášho dieťaťa. Je to jednoduché. Odfotíte svoju malú ratolesť s kartičkou a dopíšete na ňu dátum. 24 ilustrovaných kartičiek - 24 nezabudnuteľných momentov.


6. tip na darček: Originálne senzorické podložky

14907264 320502498321609 3144129984165671223 nOdporúčaný vek: 1+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisSenziFoot sú originálne senzorické podložky a koberčeky určené na stimuláciu detských chodidiel s akceptovaním Barefoot filozofie. Technológia ich výroby bola prispôsobená potrebám detskej nožičky s použitím rôznych štrukturovaných materiálov. Tieto hravé koberčeky posilňujú svalstvo chodidiel dieťatka tak, aby bolo samo motivované našľapovať inak než je preň obvyklé z domáceho prostredia rovných podláh.


5. tip na darček: Korálky rôznych tvarov a farieb  

2016 11 05 104707Odporúčaný vek: 3+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisNechajte sa unášať prúdom kreativity a vytvorte vlastné farebné vzory naaranžovaním koráliek na podložke. Keď je váš návrh pripravený, zakryte korálky papierom na pečenie a zvrchu niekoľko sekúnd žehlite žehličkou a vytvoríte pekný obrázok. Ak chcete vyrobiť šperky, náhrdelníky či náramky, navlečte korálky na retiazku. U detí podporuje jemné motorické schopnosti očí a rúk.


4. tip na darček: Fisher Price Hrací stolček 

fisher price spievajuci stolik Odporúčaný vek: 6-36 mesiacov 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisŠtyri svetielkujúce rohy s interaktívnymi funkciami motivujú bábätko k státiu a chôdzi okolo hračky. Počítač sa dá otvoriť pre imaginatívnu hru s psíkom a opičkou. Psík číta nahlas pri interaktívnej knihe s prvými slovami a spolu so svojou sestričkou Sis počíta pri telefóne s prenosným slúchadlom. Opička im pritom vyhráva na klavíri. Štyri nastaviteľné režimy - učenie, hudba, inšpirácia a dvojjazyčnosť pomôžu bábätku naučiť sa písmená, čísla, protiklady, tvary, farby, pozdravy a oveľa viac.


3. tip na darček: Kniha - Montessori - Aktivity pre deti   

2016 11 01 205857Odporúčaný vek: 4+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisTáto knižka je plná rôznych aktivít pre deti od 4 do 7 rokov, inšpirovaných metódou Montessori. Formou hier sa v nej deti naučia lepšie porozumieť svetu okolo nás. Zahrnuté aktivity vychádzajú z moderného vzdelávacieho smeru „Montessori“ a podporujú deti v tom, aby vlastným pričinením spoznali okolitý svet a lepšie mu porozumeli. V knižke nájdete množstvo jednoduchých aktivít a návodov na pokusy, pomocou ktorých sa vaše dieťa dozvie veľa zaujímavého o prírode – o ročných obdobiach, o rastlinách aj o zvieratách žijúcich na všetkých kontinentoch. 


2. tip na darček: Pyžamožrút - postrah všetkých pyžamiek


14639628 1455461971137541 3923899290031327599 nOdporúčaný vek
: 1+ 
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisPyžamká všetkých veľkostí a farieb, traste sa! Na scénu prichádzajú Pyžamožrúti - vankúšiky, ktoré slúžia ako šikovný úkryt pre nočný úbor vašich ratolestí. Pyžamožrút je ideálne riešenie, ako si Vaše deti osvoja čaro poriadkumilovnosti. Vankúšik totiž slúži ako originálny odkladací priestor pre večne rozhádzané časti nočného úboru.


1. tip na darček: Spoločenská hra Dobble

image 4836 19 v1Odporúčaný vek: 6+ (zo skúseností by sme povedali aj 4+)
Určené pre: chlapci aj dievčatá
PopisDobble je skvelá postrehová hra s jednoduchými pravidlami. Plechová krabička obsahuje 55 kruhových kariet. Na každej karte je osem odlišných a rôzne veľkých obrázkov. Každé dve karty majú práve jeden z obrázkov rovnaký. Základným princípom hry Dobble je čo najrýchlejšie tento obrázok nájsť. Vyskúšať môžete postupne hneď 5 variantov hry.

 


 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Anul 19.12.2020, 23:49

    Já tedy letos kupovala hračky tady na www.diten.cz a těším na reakci našich zlobivých zlatíček. :)

  • Fifi 26.02.2019, 14:03

    jak pre male, tak aj pre velke deti je velmi dolezote mat nejake hračky. Teraz je moderna velka obria stavebnica. SU to kocky, vyzerakju ako tehličky. Su lahke a detmi sa s nimi velmi dobre manipuluje

  • Monika 19.12.2018, 13:11

    Dobble je úplne skvelá hra :) nie len pre deti ale aj dospelí sa pri tom zapotia.. teraz už ale o darčeky naozaj nie je núdza napríklad aj Billa má vianočný katalog kde sú hračky - https://www.kimbino.sk/billa/ alebo aj v Lidl som taký videla :) Ak máte ale staršie dieťa nie len Dobble ale aj Activity sú super tip na darček

  • Alena 20.12.2017, 22:51

    Moj stvorrocny syncek sa u znamych na chalupe, totalne zalubil do tejto hry. Tak som zvedava, co bude robit, kde ju najde pod stromcekom:-) http://www.rajhraciek.sk/monopoly-junior-a6984-sk-p98199

  • Monika 19.12.2017, 12:01

    Super je na strankach rajhraciek.sk, da sa tam zadat vek a pohlavie a ponukne vam to hracky, ktore sa pro danu vekovu kategoriu hodia.

  • Sona 21.03.2017, 12:47

    My sme od Ježiška tento rok dostali tehličky pre detičky a hráme sa s nimi celá rodina. Sú fakt super :-)

  • Kamila 15.03.2017, 10:45

    U nás vyhravajú kreatívne sady. Musím odkladať všetky ruličky od toaleťáku a kuchynských utierok, poháriky z jogurtov, plastové fľše a stále tvoríme :-)

  • Katka 09.03.2017, 20:30

    Moje deti milujú všetky skladačky, stavebnice či tvorivé sady. Od malička stále niečo vymýšľame a tvoríme. Len plastelíne stále odolávam, aby som ju nemala všade po nábytku a koberci :-)

  • Aljaska 13.11.2016, 21:03

    Našim deťom učarovala stavebnica tehličky pre detičky z ktorých si môžu vyskladať čokoľvek. Naposledy to bol bunker na vani a celkom milý :)

  • Hana 12.11.2016, 22:27

    UNO karty su vyborne. Su aj pre mensie deti - skolkari 4-rocni sa tiez zabavia. Zabavi sa cela rodina - je to i napinave

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár