29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Halloween v OC Galéria

24.10.2016 Autor: Petra, Foto: OC Galéria
Termín: 27.10.2016 Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

e img 3683 5 723 1020 0 ffffffHalloween, ktorý sa v anglicky hovoriacich krajinách už od nepamäti oslavuje 31. októbra, má i u nás množstvo priaznivcov. Tí vedia, že k nemu patria vydlabané tekvice osvietené sviečkou, pavúky, čierne mačky, čarodejnice, duchovia či sladkosti. Neodmysliteľne sú s ním spojené aj rôzne povery. Za starých čias napríklad ľudia verili, že stena medzi naším svetom a svetom duchov je veľmi tenká, a tak sa duchovia zomrelých môžu dostať medzi živých.
Existovala povera, že duchovia sa prezliekajú do ľudskej podoby, zaklopú na dvere a pýtajú si peniaze alebo jedlo. Beda tomu, kto sa im obrátil chrbtom a od koho preoblečený duch odišiel s prázdnymi rukami. Takýto lakomec riskoval nielen hnev ducha, ale i prekliatie. V USA má dnes chodenie detí po domoch v strašidelných kostýmoch silnú tradíciu.
Naša halloweenska párty (27.10.2016) je však viac o zábave ako o naháňaní strachu. Popoludnie nám spestrí kúzelník, vystúpenia detí, tešiť sa môžete i na vyrezávanie tekvíc a na súťaž o najlepšiu halloweensku masku.

Napíšte komentár