23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Novembrový program BBD

19.10.2016 Autor: MV, Foto: babkovedivadlo.sk
Termín: 30.11.2016 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

November 2016

Z dôvodu  rekonštrukcie Bratislavského bábkového divadla sa predstavenia hrajú v Divadle Malá scéna STU, ul. Dostojevského rad 7, Bratislava.

 

ZLATÉ PRASIATKO

  • 3. 11. štvrtok 10:00                                  
  • 4. 11. piatok 9:00

Krochko a Kvik sú dve prasiatka, ktoré sa ľúbia. A keďže sa ľúbia, rozhodli sa zosobášiť. Po svadobnej hostine pozerajú televízne správy a v nich sa dozvedia, že v meste sa objavilo zlaté prasiatko. Kto ho uvidí, tomu srdce poskočí od radosti. Mladomanželka Kvik odvtedy nemá pokoj. Túži vidieť zlaté prasiatko, a tak presvedčí svojho manžela Krochka, aby sa vydali do hlavného mesta Prasaslava a zlaté prasiatko našli. Poďte ho hľadať spolu s nimi! Možno aj vám na konci poskočí srdce od radosti.

Hrajú:Juraj Bednarič, Miroslava Dudková / Klára Jediná a. h., Natália Kajzerová a. h.,
Lukáš Tandara, Róbert Laurinec
Réžia: Katarína Jánošová
Vstupné: 3,00 €
Dĺžka predstavenia: cca 55 min
Veková kategória: pre deti od 3 rokov

NÁM SA EŠTE NECHCE SPAŤ 

  • 5. 11. sobota 14:30                                                                                               
  • 6. 11. nedeľa 10:00, 14:30
  • 8. 11. utorok 10:00

Ide o krátke príbehy, ktoré autor odporúča vyčerpaným rodičom ako originálne uspávanky. Nová inscenácia BBD rozpráva príbeh o malom Jankovi, ktorý nechce spať. Keď ho zúfalí rodičia použitím všetkých trikov nakoniec uspia, stane sa čosi neuveriteľné. Len čo sa v izbičke zhasne, prebudí sa Jankov palček, nos, uško, zúbok a vlásky. A hoci Janko sladko spí, oni majú celkom iné plány.  Noc je ešte mladá a ponúka všakovaké dobrodružstvá. Kamaráti sa vydávajú na výlet po tmavej izbe. No dobrodružstvo sa rýchlo končí. Zlá čarodejnica, jedna z Jankových hračiek, všetkých výletníkov pochytá a nebyť múdrej sovy, ktorá ich zachráni šikovným úskokom, skončili by neslávne. Nakoniec  sa všetci vrátia na svoje miesto a z Janka je zas poriadny chlapec. Až na to, že je znova hore. Keďže rodičia dávno spia, ujme sa ich úlohy sova. Po jej poučnom príbehu o tom,  ako si vymenila deň s nocou, konečne utíchne celá izba a Janko sa ponorí do sladkého spánku. Bol by to šťastný koniec, no na jeho konci zvoní ranný budík. A tak nevyspatému Jankovi neostáva iné, len si sľúbiť, že ďalšiu noc už prespí celú.

Hrajú: Miriam Kalinková, Andrej Kováč, Ján Morávek 
Réžia: Michaela Homolová
Vstupné: 3,00 €
Dĺžka predstavenia: cca 55 min
Veková kategóriapre deti od 3 rokov

 

 ZHAVRANELÍ - premiéra

  • 12. 11. sobota 14:30                                                                 
  • 13. 11. nedeľa 10:00, 14:30

Rozprávka o obetavej sestre, ktorá vďaka pevnej vôli a veľkej láske vyslobodí svojich siedmich bratov z prekliatia, prenesie divákov do tajomného sveta plného magických rituálov, do sveta, kde vládnu slovanskí bohovia slnka, vetra, či hromu. Odvážna Bohdanka sa rozhodne zachrániť svojich súrodencov, ktorí zhavraneli po neuváženej kliatbe nešťastnej matky. Dievčina musí opustiť domov a vlastnoručne vyrobiť sedem ľanových košieľ. Kým nebudú hotové, nesmie preriecť ani slovo. V lese, kde sa skrýva, ju objaví kráľ, zamiluje sa do nej a odvedie si ju na zámok. Bohdanka sa stane jeho ženou a porodí mu syna. No kráľ musí odísť do vojny. Na nešťastie je v zámku žiarlivá kráľova švagriná, a tá sa rozhodne Bohdanky zbaviť. Dievča je na pokraji života a smrti, plamene jej oblizujú nohy, no obhájiť sa nemôže. Ako sa jej príbeh skončí? To sa dozviete v našom najnovšom predstavení. Inscenácia vznikla na podklade výnimočného básnického textu dramatika, básnika, dramaturga a pedagóga Jozefa Mokoša a je zároveň poctou jeho tvorbe a jeho okrúhlym sedemdesiatym piatym narodeninám. Rozprávka vo výnimočnom veršovanom spracovaní. Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Inscenácia vznikla s podporou Nadácie Tatra banky.

Hrajú: Adela Mojžišová, Ján Morávek, Janka Sovičová, Margaréta Nosáľová, Juraj Bednarič, Lukáš Tandara, Andrej Kováč, Anna Čonková 
Réžia: Peter Palik
Vstupné: 3,00 €
Dĺžka predstavenia: cca 65 min
Veková kategória: pre deti od 6 rokov

OBJAVENIE AMERIKY

  • 15. 11. utorok 11:00                                                                                               
  • 19. 11. sobota 14:30
  • 20. 11. nedeľa 10:00, 14:30
  • 24.11. štvrtok 11:00

Poďte sa zahrať na objavovanie! Nalodíte sa v Španielsku a vyplávate v Amerike, ocitnete sa na jednej lodi so slávnym Krištofom Kolumbom. Zažijete morskú noc, nemoc i moc. Budete fúkať do plachiet, udržovať správny smer i veslovať a nakoniec sa stretnete s Indiánmi. Nuž, milí moreplavci, čaká vás veľké dobrodružstvo!

Hrajú: Boris Bačik a.h., Róbert Laurinec, Vladimír Zetek a.h.
Réžia:Ondrej Spišák
Vstupné: 3,00 €
Dĺžka predstavenia: cca 65 min
Veková kategóriapre deti od 3 rokov

ZLATOVLÁSKA

  • 26. 11. sobota 14:30                         
  • 27. 11, nedeľa 10:00, 14:30
  • 29. 11. utorok 11:00, 14:00
  • 30. 11. streda 10:00

Jedného rána sa v temnom zámku zjaví zvláštna stará žena s čiernou rybou podobnou hadovi. Tú rybu si rozkázal sám kráľ, a kto sa z nej naje, porozumie reči zvierat i rastlín. Veselý kuchár Janko však napriek kráľovmu zákazu z rybacinky ochutná. Za trest sa musí vydať na dlhú a nebezpečnú cestu po stopách krásnej panny so zlatými vlasmi. Ak neprivedie Janík kráľovi zlatovlasú nevestu, príde o hlavu. Nesplniteľná úloha sa postupne, vďaka Janíkovej ochote a dobrému srdcu, stáva zvládnuteľnou, i pre chlapca bez meča a koňa. Veď príroda je všemocná, a kto ju ochraňuje a ctí, toho štedro odmeňuje.

Hrajú: Michal Adam, Miroslava Dudková / Lucia Arendášová a.h., Jaroslava Hupková, Simon Fico, Tomáš Majláth a. h. /Ján Morávek
Réžia:Kamil Žiška
Vstupné: 3,00 €
Dĺžka predstavenia: cca 45 min
Veková kategóriapre deti od 3 rokov

Napíšte komentár