16. 04. 2024 Dana/Danica 11°C Dážď

Záhadná náučná výstava Záhady Slovenska

10.10.2016 Autor: Maria Bodnarova, Foto: Shopping Palace
Termín: 19.11.2016 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

Zahady Slovenska

Unikátna výstava záhad, povestí a legiend v 3D objektoch v Shopping Palace na Zlatých Pieskoch.


Je určená nielen pre školy a školákov.  Získa si Vás historickou hodnotou, ale aj svojim krásnym umeleckým stvárnením. Snúbi sa v nej patriotizmus, dejiny aj umenie.

O čom je výstava Záhady Slovenska?

Na Slovensku sú zvláštne miesta, ktorým sa od nepamäti ľudia vyhýbali. Záhadné miesta, na ktorých sa udialo niečo nezvyčajné a  za zvláštnych okolností… Na týchto podivných miestach sa často zjavovali strašidlá – duchovia, bosorky, biele panie, bezhlaví ľudia. Povesti sa šírili z generácie na generáciu až napokon zľudoveli. 

  • Okrem tak známych povestí ako sú Studňa lásky, Rytieri spod Sitna, Záhadný kameň v košickom Dóme a pod. na výstave uvidíte aj najstaršie záhady z praveku ako sú Val obrov, Záhada slovenských rondelov, fascinujúce východoslovenské mohyly či Ľudožrúti na Molpíre.
  • Záhady späté s historickými postavami – najznámejším slovenským zbojníkom Jurajom Jánošíkom, krvavou grófkou Alžbetou Bátoryovou či kamaldulským mníchom Cypriánom z Červeného kláštora.
  • Smutné historické udalosti, akými boli veľké zemetrasenie v Komárne v roku 1763 a Kremnici v roku 1443 či tajomstvá starých budov – Kostolík v Ludrovej a Zelený dom v Bratislave.
  • Nebude chýbať ani najväčšia záhada Slovenska, ktorou je tajomná Mesačná jaskyňa

Hrajte o skvelé ceny počas výstavy Záhady Slovenska


Súťaž pre školy:

Zoberte na výstavu Vašu triedu, odfoďte sa pri jednej z expozícii (min. 10 žiakov z jednej triedy) pridajte fotku k nám na FB/ShoppingPalace.sk

  • 1 a 2 cena: výlet pre celú triedu na zrekonštruovaný hrad krvavej grófky Alžbety Báthoryovej v Čachticiach (doprava tam aj späť + vtupné pre celú triedu a sprievodca)
  • 3 cena:  Tuli vak pre školskú triedu

Súťaž pre všetkých:
Pre ostatných, ktorým sa zapáči  výstava a pridajú svoju fotku z výstavy na FB/ShoppingPalace.sk  máme súťaž o nákupné poukážky spolu v hodnote viac ako 500 € a ďalšie ceny.

14670653 10154660805403023 812332456038537847 n

Napíšte komentár