20. 04. 2024 Marcel 12°C Prehánky

Divadlo a tanec pod hviezdami

20.08.2016 Autor: Maria Bodnarova, Foto: Rača
Termín: 28.08.2016 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

resizedimage600849 zaver KL

Záver kultúrneho leta v Rači prinesie Divadlo a tanec pod hviezdami...pre deti a dospelých. :)


ALADINOVA ZÁZRAČNÁ LAMPA

Príbeh chudobného chlapca Aladina, syna Hassanovho, ktorý prejde dlhú cestu nástrah posplietaných zákernými úskokmi jeho falošného strýka čarodejníka divákov pobaví humorom, ale určite aj okúzli i dramatickým, výtvarným a hudobným spracovaním.Deckám pripomenie nielen to, že dobro vždy nakoniec zvíťazí nad zlom, ale aj to, že odpoveď na otázku kde sa to dobro ukrýva musí každý z nás dospelých i menších hľadať a to i bez kúziel a čarov a len ten si zaslúži slobodu a šťastie, kto o ne musí každý deň poctivo bojovať. Ale keďže sme vo svete rozprávok, hodvábu a korenistých vôni, - možno i budeme lietať. Samozrejme na koberci!

NA SKLE MAĽOVANÉ

Je vskutku priam nemožné konkurovať slávnemu spracovaniu Slovenského národného divadla, ktoré vytvorilo predstavenie s rekordným počtom repríz v dejinách slovenského divadelníctva. Ale práve s úctou k niekdajším tvorcom sa herci z Divadla Bez Opony rozhodli jánošíkovsky popasovať s touto neľahkou umeleckou latkou a to krásnymi známymi pesničkami a tvorbou našej mladej umeleckej generácie. Text pre Divadlo bez opony dramaturgicky upravil úspešný slovenský scenárista a režisér Jakub Nvota. Hudobné podklady piesni známych celým generáciám nanovo naaranžoval líder populárnej kapely No name, - Igor Timko. Režijnej taktovky sa ujal populárny slovenský herec a režisér Marcel Šály.

Mestská časť Rača Vám v závere Kultúrneho leta ponúka divadelné predstavenie s kvalitnými hereckými a speváckymi výkonmi, ktoré veselo i nostalgicky zaspomína nato, že ,,boli chlapci boli, ale sa minuli".

Napíšte komentár