28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Kolokruh Sĺňava

Autor: Petra V, Foto: Visit Pieštany
Adresa: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:
slnava rezort

Zdroj: visitpiestany.sk

pullman kemp

Zdroj: visitpiestany.sk

Kolookruh Sĺňava je okružná trasa, s asfaltovým povrchom okolo vodnej nádrže Sĺňava, ktorá je vhodná na rekreáciu, oddych no najmä na šport: Cyklistiku, turistiku a korčulovanie, beh a iné.

Asfaltový povrch je široký od troch do štyroch metrov. Trasa vedie po rovine od Krajinského mostu po pravej strane Váhu, smerom na Lodenicu, po pravej strane míňame sídlisko Floreát, ďalej futbalové ihrisko Makabea. Prichádzame k lodenici s reštauráciou s rovnakým názvom, kde trasa zatáča do prava obchádza lodenicu, a za ňou zatáča doľava, ďalej po hrádzi smerom k Terase Dino na ľavej strane. Po pravej strane sa nachádza potok Dubová a za ním hotely. Trasa pokračuje okolo známeho hniezdiska vtáctva tzv. Kubánovej výsadby po ľavej strane a potom až na hať Drahovce. Po pravej strane sa nachádza penzión Rybársky dvor. Prejdeme haťou a vraciame sa späť, teraz už po ľavom brehu Váhu okolo zimného prístavu, po pravej strane sa nachádza reštaurácia Tri groše a bufet Safari.
Nasleduje areál vodného lyžovania Ratnovská zátoka, odkiaľ opäť pokračujeme smerom na sever ku Krajinskému mostu. Cestou k nemu míňame ešte Kemping Pullmann a Saint Tropez Bar na pravej strane.

Peší prechod celej trasy trvá asi 3 hodiny, na bicykli asi 45 minút.

DSC5891

Zdroj: visitpiestany.sk

DSC5899

Zdroj: visitpiestany.sk

slnava hat drahovce otvaracie hodiny

Zdroj: visitpiestany.sk

Napíšte komentár