19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Dobrodružná a náučná plavba pre všetkých

09.08.2016 Autor: Petra V, Foto: Prva Plavebna
Termín: 28.08.2016 a ďalšie Mesto:Skalica Zdroj:stránka organizátora

13Kto chce spoznať jedinečnú históriu Baťovho kanála v sprievode lodivoda? Počas plavby z prístavu Skalica sa budete plaviť po hraničnom toku Baťovho kanála do prístavu Sudoměřice, kde sa nachádza unikátne technické zariadenie Výklopník, ktoré v minulosti zohralo významnú úlohu pre firmu Baťa, ktorá po tomto kanáli prepravovala hnedé uhlie, tzv. lignit, do svojich teplární v Otrokoviciach. Typická baťovská architektúra Výklopníku a okolitých stavieb Vás prenesie späť do doby Tomáša Baťu - jedného z najlepších ekonómov a stratégov všetkých čias.

Počas plavby sa dozviete zaujímavé informácie z histórie i súčasnosti Baťovho kanála a unikátnych zariadeniach, ktoré sa na Baťovom kanáli nachádzajú a dodnes využívajú.

Plavby sa realizujú počas víkendu (sobota a nedeľa) v čase:

13:00 h (kapacita 22 osôb)

15:00 h (kapacita 22 osôb)

Na plavby je možné sa zahlásiť v daný deň priamo v prístave od 12 h.

V prípade nutnosti čakania na najbližšiu voľnú plavbu je možné vyplniť čas prehliadkou historických pamiatok Skalice (cez víkendy od polovice mája do polovice septembra sprístupnené zdarma), zájsť na chutný obed alebo si zahrať golf. Platba za plavby možná len v hotovosti.

AKTUÁLNA INFORMÁCIA:

Náš tip:

v prípade, že by ste sa chceli vyhnúť čakaniu na plavby, odporúčame vyskúšať si plavbu na prenajatom motorovom člne, ktorý si riadite po zaškolení sami, ak si čln rezervujete, budete ho mať pripravený na daný čas bez nutnosti čakania! Viac info o prenájme člnov nájdete v časti Motorové člny. 

Napíšte komentár