24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Múzeum obchodu a Obchod v múzeu

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Múzeum obchodu
Adresa:Linzbothova 16, Biela 6 Telefón:02/45243167 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

*****Z dôvodu plánovanej dlhodobej rekonštrukcie budovy je expozícia Múzea obchodu Bratislava zatvorená do odvolania (plánované otvorenie: polovica roka 2022).*****

V Bratislave nájdete aj jedinečné Múzeum obchodu. Je rozdelené v dvoch budovách. 


Múzeum obchodu Bratislava zabezpečuje na základe prieskumu a vedeckého výskumu zhromažďovanie, zhodnocovanie vedeckými metódami a odborné spravovanie zbierkových predmetov, písomných dokladov a iných dokumentačných foriem o vývoji obchodu, pohostinstva a cestovného ruchu (ďalej len obchodu) na území Slovenska od jeho prvopočiatkov až po súčasnosť. Zároveň zabezpečuje ich sprístupňovanie verejnosti a využívanie vo verejnom záujme. Zbernou oblasťou je územie Slovenska a nadväzne oblasti a územia štátnych útvarov, ktorých bolo územie Slovenska v minulosti súčasťou.

V stálej expozícii hlavnej budovy nájdete rekonštrukciu interiéru so zmiešaným tovarom vrátane historického nábytku, historické pokladne, pokladničky, váhy, nádobky, pečiatky a mnoho iného. Nájdete ju v sídle múzea na Linzbothovej ulici č. 16. Otváracie hodiny sú utorok až piatok od 9,00 do 17,00 hod. Okrem stálej expozície nájdete v sídle aj Historický hostinec – Múzejný pivovar, v ktorom sú otváracie hodiny utorok až nedeľu od 17,00 do 22,00 hod.

Vstupné:
Dospelí: 3,00 €
Deti, študenti, dôchodcovia: 1,50 €
Rodinné vstupné: 1,50 €
Pedagogický dozor, 
deti do 6 rokov, ZŤP: zdarma

V historickom centre Starého mesta múzeum pripravilo stálu expozíciu „Prešporský koloniál - Obchod v múzeu“. Budova sídli na Bielej ulici č. 6. Otváracie hodiny sú utorok až nedeľu od 10,00 do 18,00 hod. Okrem výstavy historických predmetov tu nájdete aj skutočnú predajňu so slovenskými špecialitami a darčekovými predmetmi. Vstup do expozície je voľný.

Počas roka organizuje múzeum aj podujatie Rock v múzeu zamerané na rockovú, či bluesovú hudbu. V sezóne máj - september sa koncertuje vonku, v záhrade múzea, na jeseň, na jar a v zime priamo v netradičnom, ale atraktívnom prostredí stálej expozície múzea v podkroví sídelnej budovy. Rozpis koncertov nájdete TU.

Mapa: N 48° 7′ 45″ E 17° 12′ 17″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Michal 07.01.2018, 23:36

    Múzejný pivovar bol super, odporucam a spokojnost.

  • Jana 05.01.2018, 07:39

    Zaujimave menej zname muzeum .cenovo dostupne pre každého.

  • Marika 07.09.2016, 14:10

    Krásny obchod - múzeum. Toľko zaujímavých vecí tam bolo, že musíme zájsť znova.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár