25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

9 tipov kam na výlet v Trnave a okolí

Autor: Claudinka, Foto: rôzne zdroje
Adresa: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Hľadáte inšpirácie pre strávenie voľných chvíľ alebo kam si spraviť výlet? Ponúkame tipy na 10 miest v Trnave a blízkom okolí.

1. MEDOLANDIA, Dolná Krupá

Na prehliadke Villy Apimed sa môžete spolu s deťmi dozvedieť o histórii a význame tohto miesta, o medovinách APIMED, aj o ružovej grófke. V lete je zážitkom návšteva Rozária M. H. Chotekovej. V reštaurácii a kaviarni Mária Henrieta zažijete modernú gastronómiu s historickou architektúrou pôvodných priestorov, ktoré kedysi patrili grófskej rodine.

Deti sa v areáli celoročne môžu hrať hry alebo sa prejsť včelárskym náučným chodníkom. Pre školy organizujú exkurzie o včelách a včelárstve. VIAC INFORMÁCIÍ TU

☺ v lete           ☺ v zime

Tipy kam v Trnave Medolandia

Zdroj: Medolandia Apimed

2. Smolenický zámok, Smolenice

K atrakciám obce Smolenice patrí Smolenický zámok. Tento skvost patrí k najvýznamnejším romanticky upraveným zámkom na Slovensku podľa vzoru jeho stredofrancúzskych príbuzných. Dominuje mu mohutná veža s úžasnou vyhliadkovou terasou. Schody, opevnené nádvorie s kaplnkou a baštami, či upravená zeleň vytvárajú ideálne čaro rozprávkových predstáv umocnené krásou tunajšieho okolia.
☺ v lete           ☺ v zimesmolenicky zamok

3. Gazdovský dvor Náš sen, Pusté Úľany

Bol raz jeden sen: vybudovať gazdovský dvor, kde sa budú cítiť zvieratká príjemne, kde sa bude brať ohľad na ich prirodzené potreby. Vďaka zvedavým pohľadom detičiek aj rodičov sa rozhodli sprístupniť tento malý kúsok raja aj pre vás. Oddýchnite si od pracovného tempa, povinností v domácnosti, či v štúdiách.... poľavte, dýchajte, žite.. 
☺ v lete

gazdovsky dvor ulany

4. Vyhliadkové plavby po rieke Váh v priehradnom jazere Sĺňava

Príďte na vyhliadkové plavby po rieke Váh v priehradnom jazere Sĺňava. Vyhliadková loď Trajan Vás prepraví na krátkom 55-minútovom okruhu od Kolonádneho mosta k Vtáčiemu ostrovu a späť. Dlhší – 80 minútový okruh vedie od Kolonádneho mosta okolo Vtáčieho ostrova cez Ratnovskú zátoku, k Dráhovskej hati, odtiaľ proti prúdu k Rybárskemu dvoru s možnosťou pristátia a späť. Viac informácií
☺ v lete   

ResizedImage600333 vyletna plavba slnava 4

5. x-bionic® sphere, Šamorín

Rezort x-bionic® aquatic sphere ponúka rôzne aktivity pre celú rodinu - bazény a vodný svet, Tuli® Cinema, bowling, biliard, wellness zónu a vonkajšie ihrisko AdventureLand. V rezorte je možné množstvo športových aktivít. O zábavu sa starajú 2 celoročné interiérové tobogany, 2 exteriérové tobogany a 2 vodné exteriérové šmykľavky.
☺ v lete           ☺ v zime

Aqua Arena 1


6. Ihrisko Starohájska, Trnava

 Navštívte najobľúbenejšie ihrisko v Trnave. 

  • maximálna bezpečnosť čo sa týka údržby všetkých preliezok, hojdačiek a lanovky
  • čistota na ihrisku aj v okolí, naozaj žiadne odpadky
  • dostatočný počet lavičiek a mnohé aj v tieni pod stromami
  • v blízkosti nie je hlavná cesta, len prístupové  menšie k zaparkovaniu, nie je potrebné sa obávať že by dieťa vbehlo na cestu.
  • veľa trávnatej plochy, kľudne aj na rozloženie deky (6)
    ☺ v lete   

kolaz

7. Katarínka Dechtice

Dnes možno vidieť ešte dobre zachované kostolné ruiny s vežou a zvyšky jedného krídla kláštornej budovy. Každý návštevník, ktorý sa ocitne pri týchto ruinách je očarený ich krásou, dôstojnosťou i zvláštnou magickou atmosférou vyžarovanou niekoľkostoročnými kameňmi v tichu okolitej lesnej pustatiny. Dostatočne široká lesná cesta je zjazdná aj pre kočíky - teda je tam prístup aj s pre "malých turistov". Viac informácií


8. Mestská veža, Trnava

Neprehliadnuteľné sú aj slnečné a od r. 1729 aj mechanické hodiny od Franza Langera, ktoré sú funkčné dodnes. Súčasťou prehliadky Mestskej veže je aj trvalá expozícia venovaná starším i mladším dejinám Trnavy, histórii Mestskej veže a významným trnavským dejateľom.

9. RELAX AQUA & SPA, Trnava

V aquaparku si môžete oddýchnuť, príjemne zrelaxovať v oddychovom bazéne, pri masáži či v saune. K dispozícii je zážitkový 25-metrový bazén s plaveckými dráhami, oddychový bazén s veľkým množstvom masážnych trysiek a výplavom von, detský bazén, vnútorná a vonkajšia vírivka a tobogány.
☺ v lete           ☺ v zime

CroppedFocusedImage70030050 50 aqua park Trnava 098

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Elena Bolfová 31.12.2018, 15:30

    Smolenice a jaskyna Driny su casto nasou zastavkou.

  • Evka 06.12.2018, 20:35

    Dobré tipy na výlet, my sme navštívili Malkia Park a je to v skratke relax, pohoda, milá spoločnosť zvierat a krásne prostredie. Pre deti ako stvorené.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár