24. 04. 2024 Juraj 15°C Zamračené

Slovak Food Festival 2016

29.03.2016 Autor: Laura , Foto: slovakfoodfestival.sk
Termín: 29.05.2016 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

Clip 9

Slovak Food Festival je najväčšie podujatie tohto druhu na Slovensku, ktoré ako jediné ponúka neobmedzené možnosti pre milovníkov dobrého jedla a bohatý program pre rodiny s deťmi.

 

Slovak Food Festival už o pár dní otvorí svoje brány pre návštevníkov po siedmykrát. Gastronomické open air podujatie je vďaka svojim organizátorom každý rok pripravené otvárať nové rozmery. Nebude tomu inak ani počas víkendu 27. – 29. mája 2016 na Bratislavskom hrade. Sprievodným podujatím v nedeľu bude absolútna novinka tohto ročníka a v rámci gastronomických podujatí na Slovensku aj exkluzívna udalosť, ktorou bude hromadné tancovanie na Bratislavskom hrade! Nakoniec prečo nie? Tancovanie je od pradávna obľúbenou formou zábavy. Slovak Food Festival je tematický. Piatok patrí hudobným vystúpeniam a vďaka zóne Pilsner Urquell, sa hudby chtiví návštevníci môžu zabaviť na vystúpení Silent Tria aj v sobotu.

Hromadné tancovanie v Bratislave
"Už niekoľkokrát som sa zúčastnil eventov, kde skupina ľudí tancovala, či išlo o promo videá tanečníkov, alebo samotné FLASH MOB videá u nás i v zahraničí. Tak som sa rozhodol spraviť niečo obdobné na modernú tanečnú hudbu“ vysvetľuje organizátor tanečnej akcie Jakub Sadloň, ktorý zámerne do projektu oslovil tanečníkov, venujúcich sa úplne inému žánru. Podľa Jakuba išlo o výzvu nielen pre neho, ako organizátora, ale aj pre celý tím, ktorý sa na tomto projekte podieľa. „Som preto nesmierne rád, že nás oslovili organizátori Slovak Food Festivalu, a umožnia nám využiť priestory ich eventu na dotvorenie nedeľného programu. Som presvedčený, že spoločne prinesieme novú tvár tohto vo svete obľúbeného tanečného projektu priamo na hrad. Hudba aj choreografia je vytvorená špeciálne len pre tento deň“ uzatvára producent.
O čom je hromadné tancovanie? V týchto dňoch bude online kolovať choreografia o štyroch jednoduchých krokoch, ktorú by sa záujemcovia o event mali naučiť. Následne sa určí miesto a čas, (v tomto prípade, nedeľa 29. máj 2016 o 16:45 počas Slovak Food Festivalu) kde sa ľudia môžu hromadne do projektu zapojiť a spoločne odtancovať pesničku s vopred naučenou choreografiou. Projekt nie je obmedzený vekom. Organizátorom ide o rôznorodosť vo všetkých aspektoch.

Ide predovšetkým o jedlo!
Pochopiteľne však ide predovšetkým o jedlo. Návštevníci sa môžu opäť tešiť na kuchárske šou v podaní profesionálnych kuchárov, ale aj talentovaných amatérov zo známej kuchárskej šou, inovatívnych blogerov, ako aj prednášky a diskusie na tému zdravý životný štýl. Na koho sa môžu návštevníci tešiť? Na Slovak Food festivale budú hostiť mená ako napríklad Vojto Artz, ktorý je už sedem rokov odborným garantom podujatia, Jaroslav Ertl – známy porotca televíznej kuchárskej šou, uznávaný šéfkuchár a prezident Gurmet Klubu, víťaz ankety bloger roka 2015 v kategórii zdravý životný štýl Dušan Plichta, či známa moderátorka Miriam Kalisová, ktorá je skvelou kuchárkou a cukrárkou. Áno, na festival príde variť! Festival bude slávnostne ukončený v nedeľu 29. mája o 17:00 vášnivou ohnivou kuchárskou šou zážitkovej reštaurácie Benihana, ktorú predvedie jej šéfkuchár Khalil Chrif Tribak.

 

Hudobný piatok
Dobré jedlo, kvalitné vínko, výborne orosené pivko a príjemná muzika. Aj vy to tak cítite? My áno! Práve preto sme sa tento rok rozhodli, že piatok bude pohodový a vy si ho užijete pri živej muzike.  Je niečo viac, ako odísť v piatok popoludní z práce priamo na hrad ako kráľ a užiť si výnimočnú atmosféru siedmeho ročníka najväčšieho pikniku v meste, ktorý bude tento rok o niečo komornejší, ale určite o nič menej tradičnejší?  Neváhajte a dajte si rande na hrade s vašou láskou, alebo pozvite kolegov, biznis partnerov, či priateľov. Večerná atmosféra s výhľadom na celú Bratislavu je naozaj výnimočná.

 
Hviezdna sobota

Vojto Artz – kto na Slovak Food Festival chodí pravidelne, určite vie, že známy šéfkuchár je našim odborným garantom už od prvého ročníka. Vojta môžete poznať aj z televíznych obrazoviek. Sobota bude pod jeho taktovkou a tento rok si pozval zaujímavých hostí. Sobota na hrade bude patriť mladej krvi. Navaria Vám totiž finalisti známej televíznej kuchárskej šou. Aby všetko prebehlo kóšer, nebude chýbať ani porotca Jaroslav Ertl. Variť a ochutnávať sa bude naozaj rôznorodo. Kuchári budú inšpirovať, edukovať, ale hlavne zabávať. Oplatí sa vidieť – tento krát naživo!


Blogerská nedeľa
Po pozitívnych ohlasoch z minulého roka opäť blogujeme! Blogeri sú vo veľkej väčšine amatérski kuchári, pekári, cukrári, ktorých máme radi. Aj vy? Príďte sa na nich pozrieť v nedeľu 29. mája. Na blogeroch je skvelé najmä to, že sa snažia byť čo najviac inovatívny a sledujú trendy. Nejde tu o profesionálne gastronomické postupy, ale o vášeň a túžbu objavovať nové receptúry, testovať suroviny a edukovať v rozličných formách stravovania, či už je to vegetariánstvo, vegánstvo, vitariánstvo, paleo a mnohé iné.
Počas kuchárskych šou sa bude variť výlučne na riadoch značky Delinamo.

Pilsner Urquell zóna
Spojenie chutného jedla a výnimočného piva je zážitkom pre každého gurmána. Obzvlášť ak hovoríme o kvalitných surovinách a rokmi overenej dokonalej chuti. Počas Slovak Food Festivalu sa návštevníci budú môcť prejsť „Pivnou cestou“ a príbehom prvého zlatistého piva na svete. 


Zdravá zóna

Zdravý životný štýl je v posledných desaťročiach skloňovaný vo všetkých pádoch. Zdravý životný štýl, to nie je len stravovanie, ale aj pohyb a psychická pohoda. Mozaika, ktorá by mala do seba zapadať vytvorí obrazec šťastného a spokojného človeka. Ako na to? Poznáme z kníh, internetu, magazínov... o informácie našťastie nie je núdza. Sú ale správne? Ktoré z nich sú pravdivé? Vieme selektovať tak, aby sme si nakoniec neublížili? Aj na tieto otázky Vám možno odpovedia prednášajúci v Zdravej zóne. Sadnite si na pohodlné tuli vaky a diskusia môže začať. Je aj na vás kam sa bude poberať a na aké informácie bohatý z nej odídete.  A pozor!  Nebudú chýbať ani ochutnávky.  Že zdravé nechutí dobre? To nemyslíte vážne, alebo áno? Príďte ochutnať!

Detská zóna
Deti boli, sú, aj budú neodmysliteľná súčasť nášho festivalu. Detičky sa u nás budú môcť naučiť aj to, ako si po dobrom jedle správne umyť zúbky. Študenti zubného lekárstva v spolupráci so spoločnosťou CURAPROX zabezpečia vzdelávanie najmenších a ich rodičov s cieľom dobrej starostlivosti o detský chrup. Na záver si tak deti budú môcť z festivalu odniesť kvalitnú zubnú kefku. Spoločnosť Hyza Slovensko pre detičky zabezpečí malé hry. Detičky sa môžu tešiť aj na maľovanie na tvár.

Slovak Food Festival sa koná 27. – 29. mája na Bratislavskom hrade

6

 

Napíšte komentár