19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

9 tipov kam s deťmi na výlet kúsok za hranice

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Adresa: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

hranice1

Rozmýšľate kam na výlet s deťmi? My vám dáme hneď niekoľko tipov na super miesta len kúsok za hranicami! Tentokrát sme sa zamerali na Českú republiku. Prečo? Nemusíte vedieť cudzí jazyk a vždy sa dohovoríte! Vybrali sme pre vás destinácie, ktoré sú len kúsok za slovensko - českými hranicami!

Skôr ako preskúmame jednotlivé tipy, nezabudnite, že aj Česká republika je zahraničie a preto:

  • deti potrebujú cestovný pas
  • v Čechách sa platí českými korunami, a i keď kartou, prípadne eurami sa dá platiť už skoro všade, odporúčame si zameniť aspoň minimálnu sumu 
  • štátne sviatky sú v českom kalendári iné ako v tom našom, pred cestou odporúčame skontrolovať, či je vaša destinácia v daný deň otvorená pre verejnosť
  • myslite i na cestovné poistenie. 

 1. ZOO Zlín - Lešná 

náš top favorit, ZOO, ktorú si iste zamilujete. Chceli by ste kŕmiť raje, alebo ich aspoň pohladkať? Chceli by deti vidieť slona, ale i ďalšie exotické zvieratá? Celá ZOO je tematicky rozčlenená do kontinentov a tak deti ľahko priučíte, na ktorom svetadieli žijú aké zvieratá. A ako bonus, navštívte nádherný zámok Lešná priamo v areáli ZOO!
Viac informácií =>> 

DSCN8227 DSCN8230

2. Botanická a sladkovodná expozícia Živá voda - Modrá 

tak trošku ako mini ZOO, ale úplne iná. Tu si môžete s deťmi pozrieť, aké rastliny a živočíchy žijú a rastú v našich končinách. Pozrite sa v tuneli 3 metre pod hladinou jazera, ako to tam v skutočnosti vyzerá. A pre tých, ktorým expozícia bude málo, odporúčame aj susediaci Archeoskanzen!
Viac informácií =>>

20151227 151712


3. Chodník Valaška 

Pozývame vás na novú atrakciu zvanú Chodník Valaška, ktorú otvorili v januári 2019, a ktorá je umiestnená v Beskydoch, v stredisku Pustevny. Chodník Valaška rešpektuje požiadavky na začlenenie stavby do krajiny a ochranu prírody. Je umiestnený v zmiešanom lese, ktorý mu dodáva výnimočnosť a jeho jedinečnosťou sú adrenalínové atrakcie - sklenený Skywalk, himalajský lanový závesný chodník a detské trampolíny umiestnené vo vyhliadkovej veži.
Viac informácií =>>

Stezka 3

Zdroj: stezkavalaska.cz


4. ZOO Ostrava

ZOO Ostrava sa hrdí titulom druhá najväčšia ZOO v Českej republike (hneď po Zoopark Chomutov) v Českej republike. Tešiť sa môžete napríklad na Safari priamo v ZOO, či výbehy s voľne žijúcimi zvieratkami. Zoo Ostrava je otvorená denne po celý rok.
Viac informácií =>>

IMG 5603

Zdroj: zoo-ostrava.cz


5. VIDA science centrum Brno 

jedinečné centrum zábavy pre deti každého veku! Pre tých najmenších (26 rokov)máme špeciálny vedecký kútik. Na všetky ostatné deti čakajú interaktívne kúsy: koleso na lane, veterná búrka, vesmírny monolit,vodíková raketa, záhada Bermudského trojuholníka ... Tak čo? Chcete sa hrať? 

Viac informácií =>>


6. Punkevná jaskyňa Macocha - Brno 

ak milujete nevšedné prírodné pohľady a prekvapenia, túto jaskyňu musíte navštíviť! Deti si ju zamilujú a vy tiež! Plavba na lodičkách v podzemí jaskýň, ale i možnosť previesť sa vláčikom, či lanovkou, tak na tento výlet nezabudnete!
Viac informácií =>>

P1140023


7. Aqualand Moravia - Pasohlávky 

snáď všetky deti milujú vodu! Bazény rôznych typov a veľkostí čakajú na vás a vaše ratolesti len kúsok za hranicami. Či je zima, a či dážď, tu strávite príjemný čas, na ktorý určite budete radi spomínať!
Viac informácií =>>
 


8. Veterný mlyn - Kuželov

je asi najznámejším veterným mlynom v Českej republike. Veterný mlyn v Kuželove bol postavený z kameňaPatrí k veterným mlynom holandského typu, ktoré sú v našich krajinách pomerne nezvyčajné.
Viac informácií =>>


9. KOVOZOO - Staré Město 

jediná kovová ZOO v Európe! Nájdete tu mnoho jedinečne prepracovaných zvierat v životnej veľkosti vyrobených z kovového odpadu umiestnených v zaujímavom a netradičnom prostredí. Budete prekvapení, aké krásne veci môžu vzniknúť použitím železného šrotu a fantázie šikovných rúk.
Viac informácií =>>

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Hanka 28.12.2021, 14:01

    Z toho všetkého sme boli v ZOO Ostrava a celkovo sme tam boli vo viacerých objektoch, kde sa dalo ísť s deťmi.

  • Veronika 06.01.2021, 16:36

    Modrá je úžasný zážitok, hlavne keď vidíte aj potápača čistiť steny. Dá sa tam aj príjemne prejsť a okúpať.

  • Valika 06.01.2021, 00:12

    Zoo zlin, sice menšia Zoo, ale účel o ziskavani novych vedomosti a spomienok to splnilo

  • Helena 04.01.2021, 19:17

    Všetko absolvovane okrem Brna a toľko ospevovaneho Vida centra,kde sa chystáme už veľmi dlho..
    U nás veľmi obľúbená Modrá so živou vodou a tunelom v jazere, vždy navštívime aj vedľajší skanzen a prednedávnom pribudla aj atrakcia s hadmi kúsok vedľa..
    Kovozoo deti fascinovala, odporúčam návštevu mimo sezóny,my sme boli na jaseň a bolo super,veľmi málo ľudí,najlepšie je,že každý rok pribudne niečo nové..kúsok odtiaľ odporúčam letecké múzeum,dá sa dokonca aj do lietadiel vstúpiť..
    Jaskyňa zážitok na celý život,ja si pamätám,ako som tam bola1x z tábora,keď som mala 9 rokov

  • Majka M. 26.11.2019, 13:05

    Skvelý výber. Krásne miesta. Zoo Lešná je pre nás top, vždy sa tam radi vrátime.

  • Hrušková 16.06.2016, 19:53

    super

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár