29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Kúpaliská v Rakúsku do 30 minút od Bratislavy

Autor: Laura , Foto: Facebook, cestovanie.biz, cestujemeposvete.sk, podersdorfamsee.at, mojerakusko.sk
Adresa:Rakúsko Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Kúpaliská v Rakúsku vylúdia hneď človeku úsmev na tvári a nemizne počas celého dňa. Krásna čistučká voda, upravené trávniky, tobogány, atrakcie pre deti a aj ešte celkom prijateľné ceny.  Ani na týchto kúpaliskách nie je o slovenčinu a slovákov núdza :)

Kúpalisko Bergbad - Hainburg a.d. Donau

Clip 25Niekoľko málo kilometrov od hraníc s Rakúskom nájdete kúpalisko Bergbad v Hainburgu. Je umiestnené na úpätí kopca Braunberg neďaleko národného parku Donau Auen. Veľká zelená lúka ponúka dostatok miest na ležanie, oddych a zábavu či na slnku alebo v tieni. 50-metrový plavecký bazén je vyhrievaný solárnou energiou. Pre deti je k dispozícii detský bazén, vodná šmýkačka a pre tie staršie i skokanská veža (1, 3 a 5 m). Zabaviť sa možno pri viacerých športových aktivitách (mini golf, stolný tenis, plážový volejbal). Bufet ponúka klasické kúpaliskové vychytávky.  V prípade zlého počasia je areál zatvorený.

 

 


Kúpalisko v Prellenkirchen, Erlebnisbad

kupalisko prellenkirchenKúpalisko v malom rakúskom mestečku Prellenkirchen  je z Bratislavy o 5k m ďalej než kúpalisko v Hainburgu. Poteší však aj pokojnejšia atmosféra a bezplatné parkovanie v tieni stromov  priamo pred areálom. Na kúpalisku sa nachádzajú detský bazén a dva veľké bazény, v ktorých nájdete atrakcie ako tobogan a vodný hríb.  Vstupné je možné platiť iba v hotovosti. V prípade zlého počasia je areál zatvorený.

 

 


Kúpalisko Parkbad – Bruck an der Leitha

Kupalisko Parkbad Bruck6

Kúpalisko Parkbad sa vyznačuje parádnou čistou vodou a je približne 30 minút jazdy autom od Bratislavy. Výhodou je príjemná poloha blízko lesíka a množstvo stromov, ktoré ponúkajú tieň. K vybaveniu strediska patria 4 bazény s rôznou veľkosťou, mostíky na skákanie do vody, tobogan a šmykľavky. Nechýbajú stánky s občerstvením a zaujímavou ponukou Aj keď nejde o termálne kúpalisko, nedá sa povedať, že by bola voda chladná. Nechýbajú ihriská pre plážový volejbal, pre deti sa tu koná počas prázdnin zaujímavý program (presnejšie a aktuálne info skôr povedia rakúske stránky). Pre najmenších tu tiež robili plavecké kurzy, poriadané len v nemčine. V prípade zlého počasia je areál zatvorený.

 

 

 

Prírodné kúpalisko Bründlbad  - Neudorf bei Parndort 

Kúpanie bez chlóru Vás čaká v Bründlbad Neudorf v blízkosti Parndorfu. Celková vodná plocha prírodného bazéna je 1 270 m². Asi polovica je k dispozícii ako kúpacia časť.  Prístup k vode je cez niekoľko drevených chodníkov, ktoré tiež slúžia ako priestory na opaľovanie či oddych. V severnej časti sa nachádza vysadená regeneračná oblasť. Okrem toho je v juhozápadnej časti kúpaliska vonkajší rastlinný filter. Zábava na kúpanie aj pre deti zaručuje detská zóna s tobogánom, taktiež je tu "vodopád" - ako keby hrádza na hranie, kolotoč, pieskovisko, šmykľavka, basketbalový kôš, ping pong aj s raketami a loptičkou. Nechýbajú ani slnečníky a bufet.
parnd

 

 

 

Prírodné kúpalisko v Lassee

Menej známe prírodné kúpalisko cca 40 minút od Bratislavy nájdete v obci Lassee len kúsok za hranicami. Rodiny s deťmi poteší piesková pláž, rybky vyhrievajúce sa pri brehu, či množstvo priestoru na deky. účasťou areálu je aj menší bufet (nealko, nanuky, káva), veľká trávnatá plocha na deky, plážové volejbalové ihrisko, či napríklad wc. Celý areál je oplotený, priamo pri vstupe je obrovské parkovisko. Jazero nie je dobre značené, čiže odporúčame si dať cieľ do navigácie, bez nej by sme to isto nenašli.

286432297 748409739941537 7172420867526333927 n

Zdroj: sdetmi.com

 


Ako bonus ponúkame tip na kúpanie pri mori (tak do cca 1 hodiny cesty) - Seebad Neusiedl am See alebo sa môžete ísť pozrieť na Podersdorf am See - najkrajšiu pláž na Neziderskom jazere. Pozrite si tiež článok našej šikovnej redaktorky: Boli sme, videli sme....Podersdorf am See na Neziderskom jazere.

Krásny deň :)

posel

 

 

Pozrite si aj naše ďalšie tipy v Bratislavskom kraji, ktoré sme ako prvé zozbierali pre Vás :)

☼ Náš TIP pre vás na Slovensku ☼
Tipy kam s deťmi počas prázdnin či dovolenky >>> TU.

 



 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lýdia Nemcova 27.08.2023, 20:27

    Dobrý deň, chcem sa len podeliť s pre mňa TOP možnosťou kúpania a relaxu v Rakúsku, cca 50 km od hranice so Slovenskom vo Frauenkirchene, v termáloch St.martins, kde sú bazény s termálnou vodou vnútorné i vonkajšie, tobogán, vírivky, vîrivý bazén , bezbariérový vstup, detské bazeniky prekryté proti palivemu slnku,v jednom areáli je aj prírodné jazero, úžasné, treba vyskúšať

  • Jakub 07.01.2022, 13:22

    Kúpalisko v Prellerkirchen je úplne ideálne pre rodiny s malými deťmi.
    Je blízko Bratislavy a cez leto zatiaľ chodíme výlučne len tam.

  • Stano 02.07.2020, 09:38

    Neodporucam sa kupat v jazere neusiedler minuly rok som sa tam bol okupat chytil som plesen a mal som zabavu zvysok leta a nebol som sa kupat nikde inde iba tam

  • Jano 03.05.2018, 09:07

    Všade plno tupych ,arogantných obyvateľov zo Slovenska ktorý ani poriadok po sebe nevedia spravit., plastový a iný odpad hádžu kam si zmyslia . Nekonečné upozorňovanie od plavcika aby sa chovali slušne. HAMBA!!!!!

  • ľudmila 05.12.2017, 22:53

    pekné krásne čisté kúpalisko aj okolie

  • ľudmila 05.12.2017, 13:27

    nádherne čisté kúpalisko aj okolie

  • Slavka 25.08.2017, 15:55

    Navstivili sme vsetky tri vami popisane kupaliska; v Heinburgu sme este tuto sezonu neboli.
    Pacilo sa na v Bruck-u, voda vsak bola studena.
    Vsade krasne prostredie, udrziavany travnik, cista voda. Nerezove bazeny dodavali kupalisku prijemny odraz vody od slnka a voda sa javila kristalovocista.
    Info o cene vstupneho je lepsie konzultovat priamo na webe jednotlivych kupalisk, lebo vo vasom clanku su uz neaktualne.

  • Majki 01.12.2016, 22:05

    S dcérkou sme navštívili počas leta všetky blízke spomínané kúpaliská. Tak trochu so zvedavým záujmom sme si chceli vytvoriť a porovnať názor na služby v Rakúsku a u nás. Myslím, že pre deti je každé prostredie s vodou a aspoň jednou šmykľavkou vyhovujúce. Nakoniec sme usúdili, že ak chodíme k vode s deťmi, je jedno kam. Všade sa nám páčilo. Avšak rozdiel medzi kúpaliskami na Slovensku a v Rakúsku je rázny. Konkrétne v Bratislave sa v tých ľadových vodách nedá vydržať, to už sa môžme stať rovno ľadovými medveďmi. Jednoznačne odporúčame kúpaliská v Rakúsku.

  • Inge 06.09.2016, 22:31

    Každé leto navštívim kúpalisko v Bruck an der Leitha. Vyhovuje mi komorná atmosféra tohto kúpaliska, žiadne prekrikovanie, hluk z bufetov či hlasná hudba. Neviem ako to robia, ale vo vode nenájdete jediný vlas, smietku, papierik... Trávnik v celom areály vždy perfekte udržiavaný. V podstate tam môžete od vstupnej brány ísť bosí. Šatne, wc, parkovisko sú grátis. Smiešna cena vstupného. Jedinou nevýhodou je naozaj studená voda vo všetkých bazénoch, takže tí ktorí obľubujú teplé termálne kúpaliská, tí nech sem nejdú.

  • Zuzka 05.09.2016, 22:46

    Krásne a čisté kúpaliská, príjemné vstupné pre celú rodinu. Veľmi radi sa sem vraciame.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár