29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Deň detí v SĽUK-u

08.05.2015 Autor: Maria Bodnarova, Foto: Autor plagátu: Anna Drozdová
Termín: 30.05.2015 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

slukS mimoriadnym úspechom sa už niekoľko rokov stretáva Deň detí v SĽUK-u. Deti aj dospelí si užívajú počas celého sobotňajšieho poobedia originálny program, pohyb v prírode a príjemnú rodinnú atmosféru.

Program Dňa detí v SĽUK-u je inšpirovaný tradičnou ľudovou kultúrou – piesňami, tancami a tradičnými hrami, ktoré sa kedysi dávno hrávali naši starí, či prastarí rodičia. Deti sa v jednotlivých aktivitách majú možnosť vyblázniť, vyskúšať si svoje zručnosti, potrápiť svoj rozum a bližšie sa zoznámiť s tradičnou ľudovou kultúrou.

Tvorivé dielne ÚĽUV-u, Dvor tradičných hier, Školička tanca, súťaž speváčikov SĽUK má talent, Gašparkovo – kútik pre najmenších, zapletanie vrkočov a maľovanie na tvár sa stali už tradičnou súčasťou sľukárskeho Dňa detí. Súčasťou programu je každoročne aj poobedňajšie predstavenie pre deti v Divadle SĽUK – tanečná veselohra Gašparko alebo muzikantská veselohra Zvuky nie sú muky. Aj v gastronómii prinášame niečo nové a zároveň tradičné. Hladné žalúdky návštevníkom zasýtia chutné párance z Pukanca. Avšak domáce maškrty si môžu priniesť aj rodičia s deťmi, pretože Rusovský park pri SĽUK-u je ako stvorený na piknik.

Podujatie sa bude konať aj v prípade nepriaznivého počasia.

2

Vstupné:
Škola remesiel ÚĽUV: 1€
Gašparko (tanečná veselohra pre deti): 4€
Na ostatné akcie je vstup voľný.

Mapa: N 48° 2′ 56″ E 17° 9′ 5″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár