20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Deň bezpečnosti na odpočívadle Tekovské Nemce

27.04.2015 Autor: Externý prispievateľ, Foto: facebook.com
Termín: 03.05.2015 Mesto:Tekovské Nemce Zdroj:stránka organizátora

Zažeňte jarnú únavu za volantom

Ďalší zo série Deň Bezpečnosti sa bude konať túto nedeľu 3. mája na odpočívadle Tekovské Nemce v smere do Bratislavy.

den bezpecnosti

S cieľom šíriť osvetu o bezpečnej jazde na cestách sa do podujatia zapoja viaceré záchranné zložky vrátane Policajného zboru, Hasičského zboru, Červeného kríža a fondu Bona Via. Keďže jarná únava číha aj na vodičov, hlavnou témou bude prevencia mikrospánku a dôležitosť oddychu najmä pre vodičov, ktorí sa vydávajú na dlhšie trate. Pre vodičov bude nachystaná relaxačná zóna s masážou a priamo na odpočívadle si budú môcť dať skontrolovať a dofúkať pneumatiky, či umyť okno.

Policajné a hasičské zložky budú predvedú ukážky svojej techniky, napríklad prístroj na meranie rýchlosti na cestách. Tím Červeného kríža bude poskytovať kurzy prvej pomoci. Posádka operátorov z Granvia Operation zase predvedie svoje ťažké mechanizmy.

Pre najmenších bude pripravené detské ihrisko a s trenažérom, súťaže, hry a samozrejme odmeny.

Všetci vodiči a spolujazdci sú vítaní zastaviť sa túto nedeľu na odpočívadle Tekovské Nemce v smere do Bratislavy a urobiť niečo pre bezpečné návraty nás všetkých.

Podujatie v spolupráci s Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR organizuje koncesionár a prevádzkovateľ rýchlostnej cesty R1 spoločnosti GRANVIA a Granvia Operation.

Mediálnym partnerom podujatia je Zelená vlna Slovenského rozhlasu.

Napíšte komentár