18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Výstava Trvalé bydlisko - ZEM v Detskom múzeu SNM

31.03.2015 Autor: Maria Bodnarova, Foto: detskemuzeum.sk
Termín: 30.10.2016 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

Detské múzeum v Bratislave vás pozýva na interaktívnu výstavu Trvalé bydlisko - ZEM.

 

Výstava končí 30.10.2016.

Bez nazvu

Výstava Trvalé bydlisko - ZEM

Vedeli ste, že už zo 670 hliníkových plechoviek sa môže stať rám na bicykel a z 10 časopisov môžeme vyrobiť novú škatuľu na televízor? V interaktívnej výstave Trvalé bydlisko Zem sa deti aj dospelí dozvedia, že s trochou úsilia by sme dokázali znovu použiť a recyklovať viac ako 70% odpadu na skládkach, kde sa nachádzajú také vzácne suroviny ako sklo, kov alebo papier.

Okrem interaktívnych výstav, ktoré sa menia každého pol roka, je v Detskom múzeu vytvorený priestor pre aktivity rozdelené podľa veku alebo druhu činnosti.

Pre malých vedátorov je tu možnosť preskúmať fyzikálne laboratórium alebo si prečítať nejakú zo zaujímavých knižiek v knižnice. Tvorivé dielne ponúkajú možnosť pre deti a ich rodičov so šikovnými rukami. Kútik pre najmenších je priestor určený hrám a poznávaniu detičiek od 0 - 4 rokov.

Bazén
Múzeum nezabudlo ani na detičky od 0 do 4 rokov, ktoré tu majú svoj hrací a objavovací kútik. Pretože má taký tvar, volá sa bazén. Je bezpečný a zábavný, s vybavením od certifikovaných firiem. Vám a vašim ratolestiam je k dispozícii počas celej otváracej doby detského múzea snm. Nájdete ho vedľa oddychovej zóny s občerstvením.

Laboratórium
Radi sa hráte? Poďte sa tentoraz zahrať na mladých fyzikov, chemikov, matematikov, biológov alebo stratégov. Detské laboratórium je plné hier, zábavy a objavovania. Laboratórium vzniklo v spolupráci so Slovenskou akadémiou vied. Rôzne exponáty zaujímavým spôsobom vysvteľujú deťom, ako fungujú veci okolo nás.

Tvorivé dielne
Všetky tvorivé a hravé deti sú pozvané do dielní, kde si pod vedením lektora, či v sprievode rodičov môžu vytvoriť niektorý z ponúkaných modelov. Námety v tvorivých dielňach sa odvíjajú od aktuálnej výstavy, ročného obdobia, či sviatku, ktorý práve oslavujeme.

Detské múzeum

logo

Napíšte komentár