28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Aprílový program v SNG pre rodiny s deťmi

28.03.2015 Autor: Maria Bodnarova, Foto: muzeum.sk
Termín: 26.04.2015 a ďalšie Mesto:Bratislava - Staré mesto Zdroj:stránka organizátora

 

 

Nedeľa 5. 4. / 15.00 - Siesta v galérii: Passio Christi

Utrpenie Krista a jeho víťazstvo nad smrťou je v kresťanskom svete hlavnou témou Veľkej noci. Lektorský výklad sa zameria na veľkonočné motívy od Poslednej večere až po Zmŕtvychvstanie. Esterházyho palác, 1. poschodie, Námestie Ľ. Štúra 4, Bratislava, vstup voľný.

Streda 8. 4. / Utorok 14. 4. / 17.00 – 18.30 - Trojmesačné cykly: Utorkový ateliér + Tvorivá streda: Pripraviť sa, pozor, stop!

Nový trojmesačný cyklus tvorivých ateliérov pre rodiny s deťmi. Všetko je socha. Sochy zdobia krajinu, mesto, izbu, šperky sú ozdobou ľudského tela. Pri sochaní malých –veľkých, mäkkých – tvrdých, ťažkých – ľahkých, studených – teplých objektov deti a ich rodičov čaká práca s tradičnými aj netradičnými sochárskymi materiálmi. Esterházyho palác, Námestie Ľ. Štúra 4, Bratislava, cena: 40 € / rodina / trojmesačný kurz (zahŕňa vstup do SNG pre rodinu bez ohľadu na počet členov, odbornú lektorku a materiál na dielne). Rezervácie na barbora.jurinova@sng.sk.

  • Tvorivá streda 8. 4. – 24. 6. pre predškolákov, ktoré sa s umením zoznámia hravým spôsobom
  • Utorkový ateliér 14. 4. – 23. 6. pre tých, čo vyrástli do školských ročníkov

Piatok 17. 4. / 16.30 – 18.00 - BookObrazy / E. J. Groch: Tuláčik a Klára

Sedem príbehov o priateľstve medzi malým psíkom a dievčatkom, ktorí spolu zistia, že svet okolo nás je oveľa kúzelnejší ako tie najrafinovanejšie kúzla. Alebo aj to, že šaty nerobia človeka ani múdrejším, ani lepším, alebo že dážď je tá najlepšia hudba k piškótovému koláču. Berlinka, kníhkupectvo Ex Libris v SNG, Esterházyho palác, Námestie Ľ. Štúra 4, Bratislava, vstup 3 € za rodinu. Rezervácia na barbora.jurinova@sng.sk.

Nedeľa 19. 4. / 11.00 – 14.00 - Brunch v SNG

Brunche sú späť! Pozývame vás stráviť nedeľu s dobrým jedlom, výhľadom na Dunaj a zaujímavým galerijným programom vo vynovenej kaviarni Berlinka. Brunche sú určené pre partie kamarátov, pre rodiny s deťmi, pre všetkých, ktorí sa v nedeľu nechcú nikam ponáhľať. Menu zostavuje a pripravuje tím ľudí, ktorý stojí za podnikmi Pod kamenným stromom a Kontakt, kde všetci vedia, že sa varí s láskou. Súčasťou galerijného programu je prehliadka aktuálnej výstavy s lektorkou Barborou Jurinovou. Predstavíme projekt kurátorky Petry Hanákovej – výstavu Tekutá múza o alkohole, ktorý je a bol pre umenie niekedy inšpiráciou a inokedy neduhom. Berlinka, Esterházyho palác, Námestie Ľ. Štúra 4, Bratislava, vstup 25 € / osoba (pozn.: deti do 10 rokov zdarma). Kapacita je obmedzená, potrebná je rezervácia a platba dopredu na zuzana.palicova@sng.sk.

Nedeľa 26. 4. / 15.00 – 17.00 - Spoločná nedeľa v galérii / špeciál: Do terénu!

Multižánrový festival [fjúžn] a SNG sa opäť spájajú a pre rodiny prinášajú spoločný tvorivý program. Vybehneme do mestského terénu, kde presondujeme vybrané stavby a budovy (kúpele, prístav a pod.). Výsledky výskumu použijeme pri vytváraní spoločného diela v ateliéri galérie. Esterházyho palác, 3. poschodie, Námestie Ľ. Štúra 4, Bratislava, vstup 4 € za rodinu. Rezervácie na barbora.jurinova@sng.sk.

 

 

 

Napíšte komentár