19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Aprílový program v BBD

20.03.2015 Autor: Maria Bodnarova, Foto: babkovedivadlo.sk
Termín: 28.04.2015 - 29.04.2015 a ďalšie Mesto:Bratislava - Staré mesto Zdroj:stránka organizátora

  • 1.4. 10.00 Prstom na mape
  • 4.4. 14.30 Opice z našej police
  • 5.4. 10.00 a 14.30 Opice z našej police
  • 11.4. 14.30 Princezná Kukulienka
  • 12.4. 10.00 a 14.30 Princezná Kukulienka
  • 14.4. 10.00 Princezná Kukulienka
  • 15. - 17.4. 10.00 Objavenie Ameriky
  • 18.4. 14.30 Objavenie Ameriky
  • 19.4. 10.00 a 14.30 Objavenie Ameriky
  • 18.4. 10.00 Rozprávka na desiatu: Kráľ drozdia brada
  • 21.4. 10.00 a 14.30 Prstom na mape
  • 22. - 24.4. 11.00 Prstom na mape
  • 25.4. 14.30 Prstom na mape
  • 26.4. 10.00 a 14.30 Prstom na mape
  • 28. - 29.4. 10.00 ČIN ČIN
  • Kde: z dôvodu rekonštrukcie v Divadle Malá scéna STU, Dostojevského rad 7 

ČIN ČIN

Bol raz jeden vrabčiak malý. Čimčarom ho iba zvali. Večne kríkal: Čimčara! A žil iba od jara. Takto sa začína príbeh Ľudmily Podjavorinskej o vrabčiakovi, osudy ktorého môžete sledovať od rozšanteného detstva, cez dospievanie a vohľady u milej Čin –Čin, cez peripetie so stavbou „rodinného hniezda”, až po narodenie detičiek – vrabčiatok. Rodičia i starí rodičia si spolu so svojimi ratolesťami isto radi pripomenú milý príbeh zo svojej mladosti a spolu s vrabčiakmi si zaveršujú: Vstáva Slnko spoza hory, po nebíčku kráča… Ide budiť včielku, lienku, na konárku vtáča.

Vstupné 2,80 €

 

Kráľ drozdia brada - inscenované čítanie

Tretiu aprílovú sobotu, 18.4., máme pre vás opäť ROZPRÁVKOVÚ DESIATU! Za siedmimi horami, za siedmimi dolami a za siedmimi jazerami žije princezná, ktorej žiaden pytač nie je po vôli. Ani si ich neobzrie, ani neprehovorí a už ich vysmieva. Pre krivú bradu vysmiala i susedného kráľa, keď sa odvážil o ruku ju popýtať. Vraj taký „Kráľ Drozdia brada“!  Po tom čine, rozhneval sa starý otec kráľ a vyhlásil, že dá princeznú prvému žobrákovi, čo mu stane pred zámockú bránu. A tak i bolo. Princeznú ešte toho dňa vydali za potulného speváka, chudobného ako kostolná myš. Nuž jemná panna musí priasť, hrnce predávať a v kuchyni pomáhať. A po jej pýche zanedlho ani chýru ani slychu. Však za pokoru a dobré srdce bohato osud odmieňa. Nuž i princezná dočká sa šťastného konca...

Čítať a predvádzať Vám budú naši herci: Michal Adam, Miroslava Dudková a Jaroslava Hupková

Inscenované čítanie pre deti a rodičov prebieha na treťom poschodí Bratislavského bábkového divadla v našej "čitárňo - herni". Je určené všetkým, ktorí majú radi pekné knižky a príbehy, tým, ktorí sa chcú inšpirovať pri čítaní ďalších kníh, ale i tým, ktorí ešte čítať nevedia. Samotné čítanie trvá tridsať minút a po ňom nasleduje tvorivá časť, počas ktorej si môžu poslucháči zakresliť všetko, čo sa im vrylo do pamäte. A pre tých, ktorí vysmädnú, či nestihnú vypiť rannú kávu, máme prichystané malé osvieženie.

Vstupné 2 €

 

Prstom na mape

Chcete sa vydať na cestu okolo sveta? No práve nemáte čas, peniaze, alebo ste, nedajbože, chorí a musíte ostať v posteli? Nič to! Rozcvičte si prsty a poďte sa túlať s rodinou Túlavých prstom po mape! Svet je pestrofarebný kolotoč, ktorý sa neprestajne krúti a núka fantastický výhľad na ľudí i krajiny!

Kolotoč je odjakživa živobytím rodiny Túlavých. V lete sa s ním natúlajú až – až, no v zime majú nútené voľno.  Najmladší člen rodiny, Florián, má z toho hlavu v smútku. Nielenže sa nemôže túlať s kolotočom, nemôže sa túlať ani len pred domom, pretože má osýpky a musí ostať v posteli. No ocko s mamou sú vynaliezaví, a keďže Florián má narodeniny, rozhodnú sa, že mu predsa len malý výlet dovolia. Celá rodina sa ešte pred raňajkami vydáva na dobrodružnú cestu okolo sveta.  A hoci nemajú ani auto, ani lietadlo, ani loď, predsa sa dostanú všade, kam sa im zažiada: do indiánskej prérie, na čínske ryžové pole, do ľadovej Antarktídy, vyschnutej Afriky i Austrálie, kde je všetko, hore nohami. Pridajte sa i vy! Stačí vám aj jeden prst a chuť prežiť, čo ste ešte nezažili, dozvedieť sa, čo ste možno nevedeli a vidieť, čo ste ešte nevideli...

Vstupné 3 €

 

Objavenie Ameriky

Predmetom dramatickej hry s deťmi sa stáva zaujímavý osud človeka – objaviteľa Nového sveta – Krištofa Kolumba. V hre založenej na alternatívnom kontakte s detským publikom sa deti stanú spoluhráčmi pri objavovaní vecí známejších i menej známych, pri spoznávaní príbehu o živote veľkého muža novodobých dejín, ale zároveň osoby opradenej legendami, z nášho pohľadu skoro rozprávkovej. Dozvedia sa niečo o zmysle jeho cesty za veľkým ľudským cieľom – objavovaním nového, nepoznaného, toho, čo obohatí život ľudstva. Dozvedia sa aj o dobe, v ktorej žil, kedy ľudia len tušili pre nás samozrejmé a dávno osvojené poznatky o zemi, moriach, o svete. Deti ich v súvislosti s príbehom budú objavovať spolu s hercami. Môžu sa stať malými Kolumbami, ktorí zažijú zaujímavý príbeh, cestu za objavom, prekonávanie prekážok, splnenie veľkého sna a jeho uskutočnenie plné dobrodružstiev.

Vstupné 2,60 €

 

Princezná Kukulienka

Pre najmenších divákov sa hrá známu a obľúbenú bábkovú komédiu slovenského autora, bábkara-praktika v novej úprave s mnohými pesničkami. Kukulienka divákov zaujme svojím rozprávkovým, ale i trocha súčasným príbehom o zakázanej láske s veselými, nepredvídanými zvratmi a skutočne nečakaným, trojnásobne šťastným koncom. Bez veľkého filozofovania sa deti dozvedia o tom, že lásku si treba zaslúžiť, ísť za ňou i na druhý koniec sveta a nezľaknúť sa žiadnych prekážok, či už skutočne vážnych, alebo smiešnych.

Príbeh malého veselého muzikálu o Kukulienke začal kedysi detskou láskou princeznej a kuchtíka Miška Kváska, ktorý pečie najlepší chlebík na svete. Len smola, že jej otecko kráľ Hladoš Prvý nemá pre ich lásku porozumenie. A pretože v trápení sa dospieva a získavajú sa skúsenosti, všetkým sa láska poriadne skomplikuje. Vďaka, či vinou chlebíka, kráľa, ježibaby a ježideda sa na konci všetci dočkajú sladkej odmeny. Samozrejme vlastným pričinením. 

Vstupné 2,80 €

Opice z našej police

Máte aj vy svoju obľúbenú hračku? A zdalo sa vám niekedy, že sa zrazu načisto poľudštila, a to tak, že už nikto nevedel povedať, či je to len hračka, alebo živý tvor? Plyšové opičky: Fricko a Jupko sú tiež úplne poľudštené hračky. A ich traja majitelia – bratia Ferko, Samko a Jožko – sú zase poriadne „opice“. Preto nečudo, že ich mamu, úspešnú spisovateľku, občas z tých ich opičiactiev poriadne rozbolí hlava. Hoci dávno z detských svetríkov vyrástli, stačí jedno stretnutie s milovanou plyšovou opičkou a sú z nich zase malí chlapci... A z vreca plného starého oblečenia a zabudnutých hračiek je zrazu nevyčerpateľný zdroj zábavy. Ak totiž deti uveria, že plyšové opice naozaj žijú, je to normálne, no ak tomu uveria i dospelí, je z toho väčšinou veľká „psina“. A to taká, po ktorej vás pri odchode z divadla bolí celá sánka... Od smiechu...

Vstupné 3 €

Napíšte komentár