19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Schladming-Dachstein: ideálne miesto pre rodinnú zimnú dovolenku

Autor: MS, Foto: ikarus.cc, Planai
Adresa:schladming-dachstein.a Telefón:schladming-dachstein.a www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Ubytovacie zariadenia zamerané na rodiny s deťmi, lyžiarske svahy vybavené pre najmenších adeptov lyžiarskeho športu, 16 kompetentných detských lyžiarskych škôl a škôlok, cenovo atraktívne skipasy: to sú tie správne prísady pre vydarenú rodinnú dovolenku.

Dobre vybavená lyžiarska hojdačka cez 4 horské vrcholy

Aby sa mohli mali zjazdári pripraviť na veľké lyžiarske výzvy, vybudovala pre nich miestna lyžiarska škola na svahoch Hauser Kaibling krásny detský svet s názvom Audi. Deti môžu súťažiť na skutočnej pretekárskej trati a dráha s terénnymi vlnami rozvíja hravou formou ich techniku jazdy.

Aj na svahoch Planai a Hochwurzen je v rozľahlých detských lyžiarskych areáloch veselo a nuda tu rozhodne nehrozí. Na zjazdovkách v okolí 8-miestnej sedačkovej lanovky s ochrannými krytmi si budú malí aj veľkí pripadať ako v siedmom nebi. Okrem „nebeskej hojdačky“ a „rajskej meteorologickej stanice“ sú tu pripravené aj ďalšie atrakcie, ako napríklad hovoriaci had Mikaa alebo ozvučená zjazdovka. Jedinečná v celom Štajersku je funslope na Hochwurzene, ktorá spája prvky zjazdovky, snowparku a dráhy pre skicross. Funslope je vhodná pre začiatočníkov aj pokročilých. Detský svet na Reiteralme bol pre zimnú sezónu 2014/15 značne rozšíreny a okrem iného bol vybavený novým prepravným pásom. 

Riesneralm a Planneralm – ako stvorené pre lyžiarsky dorast

Riesneralm pri Donnersbachwalde je zimný raj pre celú rodinu. Unikátnou atrakciou pre lyžiarsky dorast je „1. detská lyžiarska hojdačka v Rakúsku“ s 5 zjazdovkami, okrem iného s najdlhším prepravným pásom v rakúskych Alpách („Krispini-Express“, dĺžka 176 m). Nechýbaju ani čarovné koberce, detské kotvové vleky, kolotoč, domček s herňou, lyžiarske trasy s mini skokanskými mostíkmi a s rozprávkovými postavičkami.

Tajným tipom pre rodiny s deťmi je oblasť Planneralm. Okrem skvele vybaveného detského lyžiarskeho areálu s cvičným vlekom, čarovnými kobercami, začarovaným lesom spolu s čarodejnicou má táto oblasť tri obrovské výhody: idylickú a prehľadnú polohu v horskej kotline, výhodné ceny a dostatok prírodného snehu.

Malé, milé a plné krásnych zážitkov: Fageralm, Galsterberg, Stoderzinken

Pohyblivé prepravné pásy a ťažné lano je k dispozícii zadarmo, odborný dohľad a kvalifikovaná starostlivosť o deti sú však už podmienené účasťou detí v lyžiarskych kurzoch, ktoré organizujú miestne lyžiarske školy.

Na Fageralme sa môžu deti tešiť na špeciálne detské zjazdovky, ku ktorým patrí napríklad Trať Vikingov, Trať so zvieratkami z Fagerského lesa alebo Indiánsky chodník. Všetky figurky rozmiestnené na zjazdovkách boli vyrobené ručne.

Na Galsterbergu pri obci Pruggern bol postavený bezkonkurenčný detský svet, ktorý bol koncipovaný ako galská dedina, v ktorej žijú komixové postavy Galsterix, Bottelix i ďalši Galovia a Rimania. Boli tu vytvorené nové atrakcie na čele s dvojposchodovou rímskou strážnou vežou, kde na tých najmenších čaká doslova raj hier. Nechýba ani galská rolba a domčeky, kde Gálovia žijú a kam môžete vojsť rovno na lyžiach.

Detská snehová ríša na hore Stoderzinken je obľúbená pre svoju slnečnú polohu a dostatok prírodného snehu vďaka vysokej nadmorskej výške (1700 m n. m.). Novovybudovaná lyžiarska trasa s ručne vyrobenými zvieratkami a rozprávkovými postavami si získa každé dieťa.

Viac na: www.schladming-dachstein.at

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Daniela 08.01.2018, 19:32

    Kto sem raz pride uz nebude chciet lyzovat na Slovensku

  • ľudka 04.12.2017, 18:46

    super pekné svahy a okolie ....

  • Erika 27.12.2016, 14:29

    Krásne, moja najkrajšia dovolenka, perfektné trate, každý deň som volila inú trasu a ten pohľad zhora je neopísatreľný. A služby? Stopercentné. Človek sa tam cíti ako v raji!

  • Lia 20.08.2016, 14:34

    V Schladmingu sme boli celá rodina. Rodičia s osemmesačným drobcom a my, starí rodičia. Bývali sme v modernom apartmáne v centre mesta. Boli sme unesení atmosférou mestečka, krásou okolia, výbornými službami. V cene pobytu boli zahrnuté turistické kartičky na meno, ktoré nás oprávňovali využívať mnohé služby a atrakcie. Takto sme sa lanovkou dostali všetci (aj drobec v kočiari) na Planai do výšky takmer 2000m. Strávili sme tam pol dňa, pretože turistická trasa je vhodná aj pre deti v kočiari alebo vozíčkarov. Podobne sme sme sa dostali aj na Dachstein. Okolie Schladmingu je naozaj nádherné. A ako "pikošku" uvádzam, že zo 4 reštaurácií, v ktorých sme si gurmánsky pochutnali nás v 3 obsluhovali Slováci :-). Dovolenku sme absolvovali začiatkom augusta 2016. Vrele odporúčame.

  • Lucia Sininska 22.12.2015, 22:55

    Schladming je rozprávkové miesto na lyžovačky. Služby sú tam na vysokej úrovní. Vrelo pre rodiny detmi.

  • Lucia 27.11.2015, 14:22

    V Schladmingu sme boli na prvej rodinnej zimnej dovolenke, stredisko ponuka vela moznosti a kazdy si tam pride na svoje. Ak mate mensie deti, ktore este nelyzuju, da sa zakupit "family ticket", kedy na jeden lyz.listok mozu lyzovat striedavo obaja rodicia. A urcite sa oplati navstivit aj v lete, je tam vela moznosti na turistiku a cyklo. Navyse pri ubytovani vam daju regionalnu sommer card, na ktoru je kopec atrakcii zadarmo, pripadne v zlavach. (napr. lanovka na Dachstein zadarmo)

  • Viera 20.04.2015, 18:32

    Boli sme v lete, a bolo super. :-) V zime musí byť rovnako fajn, ak nie ešte lepšie :-)

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár