29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Čarodejník z krajiny Oz na Novej Scéne

09.01.2015 Autor: Maria Bodnarova, Foto: nova-scena.sk
Termín: 10.11.2018 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

EventImage 31262 285 1

Svetoznámy rozprávkový muzikál o malej Dorotke hľadajúcej cestu domov. Inscenácia plná očarujúcej hudby unesie divákov do krajiny snov a rozprávok. V hlavnej úlohe Miroslava Partlová.


Dorotka je obyčajné malé dievča, také, ako stovky iných v dnešnom modernom svete. Nechce sa jej učiť, upratovať v izbe, poslúchať. Zo všetkého najradšej má počítač. Lezú jej na nervy všetky zákazy a príkazy dospelých a želá si len jedno - žiť v krajine, kde sa nič nemusí. Pomôcť jej môže iba čarodejník z krajiny Oz. Ale kde ho nájsť? Podarí sa jej to? A vôbec, je na svete taká krajina, kde sa nič nemusí? Prežije množstvo zaujímavých príbehov, stretne veľa smiešnych postavičiek, až napokon... ale to by sme už prezradili priveľa. To sa dozviete v rozprávkovom muzikáli.

Námetom a voľnou inšpiráciou pôvodného rozprávkového muzikálu sa stala stodesať rokov stará knižka Lymana Franka Bauma pod názvom Čarodejník z krajiny Oz. Príbeh dvanásťročnej Dorotky, ktorú tornádo odnieslo ďaleko od domova a ktorá hľadá čarodejníka z krajiny Oz, ktorý jediný jej môže pomôcť vrátiť sa domov, sa stal námetom nespočetného množstva divadelných a rozhlasových adaptácií a námetom niekoľkých veľmi úspešných filmov. Ten najslávnejší, Oscarmi ovenčený filmový muzikál je z roku 1939 a hlavnú úlohu Dorotky v ňom stvárnila Judy Garlandová. Úspech dosiahol aj filmový prepis Čarodejníka z roku 1977 pod názvom The Wizz s Michaelom Jacksonom a Dianou Rossovou v hlavných úlohách.

Dĺžka predstavenia: 100 min s prestávkou

Termíny predstavení:

  • 10.11. o 16:00

Kde: Divadlo Nová scéna, Živnostenská 1, 812 14 Bratislava

Vstupné: 9 eur

Kúpiť lístok

Napíšte komentár